INovativni dizajn na InDizajnu: što nam sprema Indira, a što to od hrvatskog dizajna bira i kraljevska obitelj?

Svake godine tim dizajnerice Mirjane Mikulec na InDizajn sajmu trudi se pokazati vam nešto novo i drugačije, a inovacije i posebnost dizajna domaćih proizvođača postali su prepoznatljivi i van granica Lijepe Naše.

 

 

Svoj  raspored je s nama uspjela uskladiti i popularna glazbenica Indira Levak koja osim što zabavlja publiku na svojim nastupima, zadnje četiri godine i uspješno dizajnira. Njezina linija namještaja i ukrasnih predmeta Indira Levak Dizajn već je prepoznatljiva među ljubiteljima pročišćenih linija suvremenog domaćeg dizajna. Upoznajte njezin rad i doživite najraspjevaniju prezentaciju brenda jer vas Indira očekuje u sportskoj dvorani Arena Zagreb, od 26. do 29.09.

 

Foto: Indira Levak Dizajn

 

Drvene kreacije dostojne kraljevske obitelji

Osim Indire, kreativan dizajnerski namještaj predstavit će i stolarski obrt BREZA – obiteljski obrt star 30 godina. Posao je počeo otac Franjo Gršetić, a nastavila su ga četvorica sinova Jurica, Ivan, Franjo i Stjepan. Gršetići sa svojom Brezom rade neke od najbolje dizajniranih drvenih predmeta kod nas, a izuzetno su traženi u inozemstvu.

Veliku su pozornost medija privukli nakon što je njihov rad naručila saudijska kraljevska obitelj – riječ je o prekrasnom stubištu na tri etaže, visoko 16 metara i teško 10-ak tona. Na InDizajn sajmu predstavit će svoje proizvode, a ako imate viziju i planirate izradu namještaja po mjeri, svakako zastanite kod našeg izlagača.

Foto: Breza

 

Dječja linija namještaja inspirirana hrvatskim selom

Inovativnu kolekciju namještaja po mjeri predstavit će i stolarija Košec koja je dizajnirala posebnu liniju namještaja Avlia koja se izrađuje isključivo od prirodnih materijala. Kolekciju je kreirala hrvatska dizajnerica Nataša Njegovanović u želji da kod djece potakne prirodne i kreativne reakcije, svaki komad namještaja na suptilan način oponaša izgled životinja dok je inspiraciju pronaša na hrvatskom selu. Osim toga, svaki je komad istovremeno namještaj i igračka.

Foto: Stolarija Košec

 

Budite drugačiji, budite primijećeni

Među domaćim proizvođačima istaknuo se i brend Bluetag koji je nastao u međimurskoj općini Strahoninec. Priča o Bluetagu počela je znatno ranije, nekih 40-ak godina ranije, kada je Franjo Kolar u Strahonincu otvorio obrt Kolar u kojem je proizvodio metalne proizvode te pružao usluge obrade metala. Neprestani razvoj i praćenje suvremenih tehnologija, kao i ljubav prema namještaju koji uključuje i metalne elemente doveli su obrt do proizvodnje metalnih stolova i stolica, a posljednjih godina i do Kolar Design Laba i branda Bluetag, u kojem nastaju izvrsni komadi namještaja.

Foto: Bluetag

 

Na listi kreativnog dizajna našla se i ustanova Suvenir Sirač osnovana 1974.  u mjestu Sirač, u okolici Daruvara koja surađuje i zapošljava osobe s invaliditetom i tako pomaže u aktivnom sudjelovanju u svakodnevnom životu. Iako im je primarna djelatnost izrada drveni namještaja, zadnjih par godina profilirali su se u izradi dječje opreme – namještaja, raznih igračaka od drva, ali i proizvoda od tekstila među kojima su majice, eko vrećice, dječji šatori i mnoge druge stvari.

Foto: Arbor Sirač

 

InDizajn – Festival modernog doma, kojeg su poduprli Hrvatska gospodarska komora, kao i Grad Zagreb, po četvrti put održava se u sportskoj dvorani Arena Zagreb od 26. do 29.rujna. Četverodnevni sajam i ove će godine okupiti brojne izlagače iz svih sfera opremanja doma, ponuditi kreativne radionice by Bauhaus za sve one koji žele steći novu vještinu, okupiti mlade domaće kreativne snage na posebno istaknutom “Bazaru” i još mnogo toga. Osim toga, za vrijeme sajma održat će se i Humanitarni buvljak s poznatima u organizaciji udruge Nismo same, a humanitarni karakter ima i izložba studenata ALU u Zagrebu koji će se predstaviti u sklopu hvaljenog projekta Cash&Carry by HEP. Oni najmlađi moći će se zabaviti na dječjem kutku by Kraš gdje ih očekuje bogat animatorski program.

InDizajn

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti mnoštvo nagrada za svoj dom, od čega je najvrjednija kuhinja by Prima u vrijednosti od 30 000 kn. Sve to i još mnogo toga očekuje vas na nikad bogatijem i raznolikijem sajmu pod palicom Mirjane Mikulec, pa svakako posjetite četvrto izdanje InDizajn – Festivala modernog doma.

Komentari