TEPIH KOJI LIJEČI: plesanjem po njemu dobivate tretman drevne istočnjačke medicine

Dizajner Sangmin Oh je zahvaljujući inovativnim tehnologijama stvorio napredan tepih. Pored svojih klasičnih funkcija, tepih Thankpressure pruža akupresuru, drevnu istočnjačku metodu liječenja pritiskom

 

 


Studio Osangmin iza kojeg stoji njegov osnivač, mladi produkt dizajner Sangmin Oh s diplomom Akademije za dizajn u Eindhovenu predstavio je javnosti tepih Thankpressure. Riječ je o sve samo ne običnom tepihu jer pored funkcionalne i estetske, ima jednu posve novu ulogu. Ovaj tepih, osim što štiti pod i oplemenjuje prostor te mu donosi novu vizualnu dimenziju, ima i ljekovitu namjenu.

Foto: @osangmin_studio

Kako mu i samo ime govori (engl. Thankpressure – zahvalni pritisak), tepih potiče korisnika da kroz pokrete i ples prakticira akupresuru, drevnu kinesku metodu liječenja. Temelj akupresure je pritisak na određene točke na tijelu kako bi se potaknulo ozdravljenje bolnih mjesta i organa.

Dizajner Osangmin Oh tako je došao na ideju, uz pomoć naprednih tehnologija obrade tekstila stvoriti unutar tepiha točke, koje na prvu izgledaju kao kamenčići koji su se zavukli ispod tepiha. Raspored izbočina nije slučajan nego je raspoređen s obzirom na različite plesne korake iz poznatih plesova poput sambe ili valcera. Tako se kombiniraju dva svijeta – istočnjačka medicina s popularnim zapadnjačkim plesovima.

Foto: @osangmin_studio

Slijedeći korake određenog plesa, korisnik staje na neke od izbočina koje djeluju na akupresurne točke na stopalu. Dizajner vjeruje da će tako tepih po kojem se pleše korisniku pomoći u ublažavanju glavobolje, boli uzrokovane naprezanjem očiju, ukočenosti zglobova i mišića, bolova u trbuhu, zatvora te bolnih mjesečnica.

Foto: @osangmin_studio

Tepih, proizveden u suradnji s tvrtkom TextielLab iz Nizozemske, popraćen je knjižicom odnosno mini priručnikom koji pokazuje kako se tehnički treba koristiti.

Komentari