Veliki uspjeh: prestižna nagrada RED DOT u rukama je naših dizajnera

Dizajn Centar Nordrhein Westfalen iz Njemačke dodijelio je tradicionalnu, prestižnu međunarodnu nagradu RED DOT za dizajn namještaja i kvalitetu proizvodnje hrvatskom brandu Milla&Milli i njegovu komodu za pića Waves 

 

 

Komoda za pića Waves ovogodišnji je pobjednik u kategoriji namještaja za dom i sjedenje. Nagrada je još značajnija, kada se u obzir uzme činjenica da je pobijedila u konkurenciji od čak pet tisuća prijava. Žiri za dodjelu RedDot priznanja sastoji se od četrdeset svjetskih stručnjaka koji pojedinačno pregledavaju svaku prijavu. Nagrada komodi Waves potvrđuje inovativnost i svjetsku konkurentnost hrvatske proizvodnje i dizajna. U obrazloženju za dodjelu nagrade, istaknuto je kako ovaj proizvod postavlja trendove u industriji dizajna i pokazuje smjer razvoja namještaja u budućnosti. Za dizajn namještaja Milla&Milli zaslužni su hrvatski dizajneri Maša Vukmanović, Jelena Lukač Kirš i Jakov Šrajer, koji djeluju pod okriljem studija Thinkobjects.

 

 

 

 

Foto: Mundus Viridis

 

„Naša Milla&Milli priča pokrenuta je prije dvije godine, a već prilikom prvog predstavljanja javnosti, na zagrebačkoj Ambijenti 2018, serija Offset dobila je nagradu Mobil optimum. Potom smo proizveli seriju Waves, za koju je uslijedila svjetska premijera na sajmu namještaja Imm Cologne u Kölnu, u siječnju ove godine, da bi nas sada ugodno iznenadila vijest o RedDot priznanju! Od početka čvrsto vjerujemo da hrvatska proizvodnja namještaja može biti u samom svjetskom vrhu, poglavito kada se u razvoj svakog proizvoda uključi sofisticirani pristup dizajnu, najkvalitetnije sirovine i vrhunska izvedba“, istaknuli su Ksenija i Ivić Pašalić ispred tvrtke Mundus Viridis unutar koje je i nastao brand Milla&Milli.

 

 

Foto: Mundus Viridis

 

Vođeni temeljnom idejom – „hrvatsko drvo, hrvatski dizajn, hrvatski proizvod“, ulažući u dizajn i razvoj Milla&Milli brenda, vlasnici žele hrvatsku proizvodnju namještaja pozicionirati na svjetsko tržište. Svi komadi namještaja brenda Milla&Milli – blagovaonski stolovi, komode za piće, mali predmeti za svakodnevnu upotrebu, te rasvjeta, izrađeni su od hrvatskog masiva najviše kvalitete, a proizvode se u tvornici u Vrbovcu. Masivno drvo koje se koristi za izradu namještaja ima visoki ekološki FSC® certifikat, a svaki je komad pažljivo biran i ručno premazan posebnim završnim uljnim premazima kako bi drvo sačuvalo karakterističan izgled i kvalitetu.

 

Foto: Mundus Viridis
Komentari