Provedite noć u spavaćoj sobi Vincenta van Gogha

Povodom otvorenja izložbe posvećene van Goghovim spavaćim sobama čikaški je Institut za umjetnost napravio spavaću sobu po uzoru na jednu od slavnih slika ovog čuvenog umjetnika.

Sve zaljubljenike u van Goghov opus svakako će razveseliti i činjenica da spavaću sobu izrađenu i oslikanu po uzoru na onu u kojoj je slikar obitavao mogu unajmiti po cijeni od 10 dolara na Airbnb-u. Inače, spavaće sobe bile su jedan od čestih motiva ovog nizozemskog umjetnika koji je posljednje godine života proživio u Francuskoj. Spavaća soba koju su čikaški umjetnici “oživjeli” u stvarnoj veličini nalazi se u Arlesu.

Foto: airbnb
Foto: airbnb

Soba je opremljena jednostavnim drvenim namještajem i nekolicinom van Goghovih slika. Osim zidova, oslikan je i namještaj. Svakom je detalju pridana pažnja kako bi što vjernije imitirali stvarnu sliku Soba u Arlesu.

Foto: airbnb
Foto: airbnb

Kako bi dojam bio potpun, na Airbnb-ju stoji oglas s fotografijama, objavljen u ime samog Van Gogha: “Ova soba će vam dati osjećaj kao da živite unutar slike. Dekorirana je u post-impresionističkom stilu, podsjeća na južnu Francusku i davna, minula vremena. Njen će vam namještaj, svjetle boje i umjetnička djela pružiti posebno i nezaboravno iskustvo.”
U opisu stoji i da je novac Van Goghu potreban “kako bi kupio boje”.

Foto: airbnb
Foto: airbnb

Svi koji zaista odluče odsjesti u ovoj sobi, dobit će po jednu ulaznicu za nadolazeću izložbu.

Foto: airbnb
Foto: airbnb
Foto: airbnb
Foto: airbnb
Komentari