Sjajno uređen pilates studio iz Zagreba u društvu 8 najljepših na svijetu

Posebnost originalno uređenoga zagrebačkog studija za tjelovježbu Body&Mind, čije uređenje potpisuje Matteo Cetinski prepoznali su u i svijetu. Poznati i utjecajni američki online magazin Pilates Style dao mu je vrijedno priznanje za izgled

 

Američki tematski online magazin Pilates Style, u potpunosti posvećen pilatesu, donio je popis 8 najbolje uređenih pilates studija na svijetu te u njega uvrstio i jedan domaći prostor. Riječ je o zagrebačkom pilates studiju Body&Mind čije uređenje potpisuje Matteo Cetinski, koji se posljednjih nekoliko godina uspješno bavi dizajnom interijera i produkt dizajnom.

“Ne znam kako je došlo do toga da se moj dizajn pilates studija nađe u Top 8 i samim tim sam bio jako ali ugodno iznenađen. Pilates studiji su u svim svjetskim metropolama važan dio svačije svakodnevice i ima ih na svakom koraku. Baš to čini ovaj izbor još važnijim”, komentirao je svoj najnoviji uspjeh Matteo Cetinski te otkrio kako upravo dogovara početak uređivanja jedne nove atraktivne teretane u Zagrebu.

“Nadam se da će i taj projekt biti jednako uspješan”, ističe dizajner.

Da je njegovo bavljenje dizajnom više od hobija, poznati Rovinjac dokazao je međunarodnom nagradom A’Design Award za produkt dizajn, komode Chilim. Prepoznatljivi uzorci antiknih sagova kojima je Matteo oblagao stranice svojih komoda i stolova našli su se i u pilates studiju Body&Mind, u što se možete uvjeriti na fotografijama ispod.

 

Foto: Body&Mind

 

Vlasnica studija Mirela Anić angažirala je Mattea Cetinskog prije četiri godine za uređenje prostora od 200 četvornih metara, koje je pored dvije dvorane i zone za relaksaciju uključivalo i sanitarni čvor, tuš kabine, svlačionicu te recepciju.  Dajući mu odriješene ruke u uređenju prostora, ni vlasnica ni Matteo nisu očekivali da će jednoga dana netko, i to iz inozemstva, prepoznati ovaj prostor kao iznimno lijep i poseban te mu dodijeliti nagradu.

Pilates Style smjestio je naš domaći studio u društvo studija iz čitavog svijeta – New Yorka, Tel Aviva, Costa Rice,  Houstona…. a kao razlog ovakvom priznanju naveli su sjajno balansiranje između toplih i tradicionalnih elemenata – drvenih panela i betona te efektnu rasvjetu, niz žarulja formiranih u pravokutnik koje se spuštaju sa stropa vježbaonica.

Ovaj studio poseban je i zbog svoga etno i industrijskog looka te upotrebe vintage detalja, koji daju nostalgičan štih cijelom prostoru. Tekst o osam najljepših studija za vježbanje na svijetu možete pročitati OVDJE.

 

Foto: Body&Mind
Komentari