InDizajn – Festival modernog doma otvorio je svoja vrata po treći put

U četvrtak 13. rujna točno u podne u sportskoj dvorani Arena u Zagrebu otvoren je InDizajn – Festival modernoga doma. Na impresivnih 5000 četvornih metara predstavit će se do sada najveći broj izlagača na ovom poznatom sajmu interijera, njih preko 80

 

Svoja vrata najveći sajam interijera na ovim prostorima, InDizan – Festival modernoga doma otvorio je u četvrtak, 13. rujna po treći put, stvarajući tako polako ali sigurno tradiciju, jačajući interes za proizvođače materijala i opreme za dom, ali i šireći krug zaljubljenika u dizajn i estetiku prostora koji ovdje dolaze po novu dozu inspiracije za svoje domove, urede, poslovne prostore… Očekuje se naime da će sajam ove godine posjetiti više od 20 tisuća posjetitelja.

 

‘Posjetitelji ove godine na sajmu mogu naći baš sve, od dekoracija do namještaja’, istaknula je dizajnerica Mirjana Mikulec/Foto: Darko Mihalić

 

Na svečanom otvaranju u dvorani Arena u Zagrebu to je potvrdila i poznata dizajnerica Mirjana Mikulec koja je s RTL-om organizator sajma. ‘Treću godinu zaredom imam čast otvoriti InDizajn – Festival modernog doma za koji vjerujemo da može puno ponuditi svim posjetiteljima i sigurna sam da će svatko ovdje pronaći nešto za sebe. Također, sudeći po svemu što su izlagači pripremili, mogu slobodno reći da ponuda i interes za uređenje interijera nisu nikad bili veći i da Hrvatska i domaće tvrtke imaju što pokazati’, istaknula je dizajnerica.

 

Jagoda Divić iz Hrvatske gospodarske komore/Foto: Darko Mihalić

 

Održavanje InDizajn sajma ima veliko značenje i za hrvatsko gospodarstvo.

“Promocija dodane vrijednosti hrvatskoga produkt dizajna ono je što čini ovaj sajam važnim za hrvatsko gospodarstvo. Naime, dodana vrijednost se ostvaruje jačanjem onih brendova kojima se možemo istaknuti u moru drugih na međunarodnom tržištu”, naglasila je Jagoda Divić, pomoćnica direktorice Sektora za industriju HGK povodom otvorenja sajma.

Mirjana Mikulec je najavila i sve sadržaje koji očekuju posjetitelje ove godine na 5000 četvornih metara izložbenog prostora.

Pored proizvođača i zastupnika različitih brandova koji predstavljaju svoje novitete, tu je i bogati fond nagrada koji ove godine iznosi preko 100 000 kuna, prodajna izložba 36 Mountains koja nudi radove mladih umjetnika te dječji kutak u kojem će se najmlađi posjetitelji moći zabavljati i igrati sve vrijeme trajanja sajma. Tu je i Bazar, najživopisniji dio sajma, na kojem svoje radove izlažu mladi produkt dizajneri, umjetnici i mali obrtnici.

Foto: Darko Mihalić

 

‘Nastojali smo zaokružiti cijelu priču tako da posjetitelji mogu pronaći sve, od dekoracija i namještaja pa do gradivnih materijala i popratnih sadržaja koji su potrebni ovakvom sajmu i stvaraju njegov identitet. Stoga smo ove godine odlučili u ponudu uvesti i radionice macramea, decoupagea, keramike i home decorea. Sretni smo zbog ovog novog kreativnog programa koji je u cijelosti popunjen sve dane, a čak smo za neke radionice morali otvarati nove termine’, izjavila je Mirjana Mikulec, pozivajući sve da navrate do nedjelje, 16. rujna u zagrebačku dvoranu Arena i u miru sve razgledaju – pronađu nove ideje i nadahnuća za prostor koji ih okružuje.

 

Foto: Darko Mihalić

To su odmah nakon otvaranja sajma učinili i novinari, suradnici, partneri, kao i poznata lica iz javnog života . Među ostalima, u ponudi sajma uživali su Indira Levak sa suprugom Miroslavom, Antonija Stupar Jurkin, Ivana Husar Mlinac, Martina Tomčić Moskaljov, Nataša Brunović, Iva Radić i brojni drugi.

Sajam interijera možete posjetiti do nedjelje, 17. rujna, svakim danom od 10 do 20 sati. Cijena jednokratne ulaznice je 25 kuna, dok je za djecu do 7. godine života ulaz besplatan.

 

 

 

Komentari