Počinje 3. Tjedan dizajna Zagreb

Zagrebački Tjedan dizajna (#tdzg), jedno je od najvećih događanja u Lijepoj Našoj posvećeno dizajnu, a održava se od 2014. godine.

Cilj Tjedna dizajna Zagreb je povezivanje dizajnera i gospodarstvenika iz Hrvatske i šire, kao i približavanje dizajna široj javnosti. Ova sad već tradicionalna manifestacija promovira i Zagreb kao regionalno središte kreativnih industrija, proširuje turističku ponudu i sudjeluje u pozitivnom brendiranju grada. Očekuje se da će ovogodišnji Tjedna dizajna privući više od 20 000 posjetitelja.

Regija partner ove su godine nordijske države, svjetske predvodnice dizajna, a svaki dan posvećen je drugoj temi. U sklopu manifestacije bit će održana i prodajna izložba hrvatskih dizajnera s ciljem promocije najboljeg hrvatskog dizajna kao pokretača gospodarstva. Izlagači su ove godine brojni hrvatski dizajneri inovativnih ideja i proizvoda, prepoznatih od struke, ali i tržišta.

Tjedan ima i humanitarnu notu. Tijekom trajanja Tjedna prikupljat će se novčana sredstva za nabavu aparata za intraoperativno zračenje oboljelih od raka dojke u suradnji s udrugom Europa Donna.

Treće izdanje TDZG-a možete posjetiti od 3. do 8. svibnja na više lokacija u Zagrebu, a otvorenje je u Laubi u 19 sati. Više informacija možete saznati na www.tjedandizajna.com.

Komentari