Wienerberger i Građevinski fakultet surađuju na edukaciji domaćih radnika u projektu Croskills

Uskoro će svaki radnik u energetskoj učinkovitsti biti u registru.

Projekt Croskills, edukacija kojim domaći radnici mogu besplatno steći vještine potrebne za kvalitetnu gradnju, energetsku obnovu i izgradnju niskoenergetskih zgrada do kraja ljeta održat će se diljem Hrvatske. Svaki radnik koji prođe edukaciju na najmodernijim materijalima za građenje, tako će postati dio registra kvalificiranih radnika u građevini.

Organizatori edukacija pokrenuli su projekt ponukani lošim izvođenjem radova i građevinskom štetom koja se događa zbog lošeg izvođenja, ali i lošim stanjem na tržištu rada i ne adekvatne edukacije radnika te nedostatka cjeloživotnog obrazovanja radnika.

U školama je zastarjeli kurikulum iz 90-ih. Npr. zidar i fasader, a isto vrijedi i za druge vrste radnika, koji danas rade s tehnologijama koje tada nisu postojale, a koje su danas u normalnoj upotrebi pa se može reći da su radnici zapravo priučeni novim tehnologijama ili ih uopće ne koriste. Na primjer, mi ih obučavamo upotrebom najnovije tehnologije Wienerberger opeke kojom se grade E4 kuće i hvala im na donaciji te pomoći njihovih inženjera koji su dali recenzije teorijskih materijala’, istaknuo je Milovanović, docent na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu..

Besplatne edukacije u svibnju: 3. i 4. Osijek, 5. i 6. Karlovac, Pula, Čakovec i Garešnica, 12. i 13. Bedekovčina, Zagreb i Sisak, 16. i 17. Osijek te 19. i 20. Slavonski Brod. Više informacija potražite ovdje.

Komentari