LEGO I IKEA: kreativna suradnja iznjedrila pametne kutije koje će obožavati i djeca i roditelji

Dva skandinavska kreativna diva, IKEA i LEGO predstavili su BYGGLEK. Riječ je o razigranoj kolekciji kutija za odlaganje s poznatim LEGO ispupčenjima u kojoj se nalazi i poseban komplet kultnih kockica za slaganje

 

 

Djeca vole LEGO kockice, ali roditelji baš i ne toliko. Naročito kada cijeli dom preplave komadići plastike pa se lako spotaknu i povrijede kada nagaze na njih. A i dom izgleda neurednije ako kultne kocke nisu pospremljene, što je čest slučaj.  S druge strane, roditelji su svjesni koliko dobroga djeci donosi druženje s ovim kockicama pa ih se ne žele odreći. Pospremajući i reorganizirajući dječji kreativni prostor tijekom igranja ne samo da roditelji narušavaju njihovu igru, ​već i njihov kreativni izraz i razvoj.

Foto: IKEA

Snažno vjerujući kako igra čini domove i svijet boljim mjestima, IKEA i LEGO Grupa udružili su se u uklanjanju prepreka za igru ​​u svakodnevnom životu, stvorivši praktično i razigrano rješenje, u kojem će djeca i odrasli moći zajedno uživati.

Foto: IKEA

Dvije su tvrtke željele stvoriti rješenje za odlaganje koje samo po sebi nudi zabavno i razigrano iskustvo. Kutije iz serije BYGGLEK s gornje i prednje strane opremljene su LEGO ispupčenjima, pa ih djeca mogu iskoristiti za odlaganje, ali i kao dio svojih LEGO kreacija – mogu u njih pohraniti svoje stvari ili ponosno izložiti ​​svoje ideje na njima.

“Mi u tvrtki IKEA uvijek vjerujemo u moć igre. Igra nam omogućava istraživanje, eksperimentiranje, sanjanje i otkrivanje”, kaže Andreas Fredriksson, dizajner tvrtke IKEA. “Tamo gdje odrasli često vide nered, djeca vide poticajno kreativno okruženje, a kutije će pomoći u premošćivanju jaza između ta dva pogleda, sve kako bi se osigurala kreativnija igra u domovima širom svijeta”.

 

Foto: IKEA

Govoreći o kreativnom rješenju, Rasmus Buch Løgstrup, dizajner iz LEGO Grupe, kaže da je BYGGLEK više od kutija:

“Kolekcija je ispreplitanje pohrane i igre. Obiteljima nudi kolekciju proizvoda koji pomažu stvoriti prostor za više igre u njihovoj svakodnevici – potičući kreativnost i omogućujući im više zabave. To je mogućnost za igru, prikazivanje cool kreacija, i stalnog ponavljanja igre – prepravljene, iznova stvorene ili započete ispočetka. BYGGLEK je priča o beskrajnim mogućnostima, baš kao što su i LEGO kockice.”

Foto: IKEA

Kolekcija se sastoji od 4 različita proizvoda – seta s tri male kutije, dva seta većih kutija, te seta LEGO kockica za početak novog i razigranog doživljaja. Također, može se koristiti s bilo kojim postojećim i budućim LEGO elementima jer su ispupčenja korištena na poklopcu i na prednjoj strani kutija dio standardnog LEGO sustava. LEGO igre omogućuju djeci kreiranje i rekreiranje vlastitih priča, koja ovim procesom razvijaju ključne vještine 21. stoljeća.

Foto: IKEA

Kolekcija će biti dostupna u robnoj kući IKEA Zagreb od 1. listopada.

 

Komentari