OVO JE MOĆNO: slavna Patricia Urquiola na sajmu u Milanu predstavila kupaonsku liniju

Slavnu dizajnericu ne vežemo toliko za luksuz koliko za jednostavnost i lepršavost. A sada je malo, novom kolekcijom za kupaonice The Small Hours za Salvatori priču zaokrenula prema raskoši. Kolekcija posvećena je vremenu koje možemo posvetiti njezi sebe i ljepoti uživanja u lijepim stvarima.

 


Salvatori, nagrađivana talijanska dizajnerska tvrtka specijalizirana za prirodni kamen, na Tjednu dizajna u Milanu u svom showroomu je predstavila novu kupaonsku kolekciju The Small Hours. Riječ je o proizvodima koje je osmislila poznata španjolska dizajnerica Patricia Urquiola koja ima svoj studio u Milanu.

Kolekcija The Small Hours sadrži komade od kamena i čelika, uključujući visilice, radne površine, umivaonike, police, tuš kadu, genijalnu okruglu kadu, LED ogledala i sve vrste malih dodataka odnosno galanterije. Minimalistički ali luksuzan Salvatorijev stil i svježa, originalna estetika Patricie Urquiole spajaju se u ovoj kolekciji za kupaonice koja na neki način redefinira koncept funkcionalnog, ali gostoljubivog okruženja.

DIZAJNERICA PATRICIA URQUIOLA I IZVRSNI DIREKTOR BRENDA GABRIELE SALVATORI / FOTO: LEA ANOUSHINSKI I ALBERTO CARLO MACCHI

Toskanska tvrtka Salvatori već duže vrijeme proizvodi kade i umivaonike od prirodnog kamena, no ove se godine odlučila isprobati nove boje, teksture i kombinacije materijala.

“Eksperimentirali smo s kontrastom mat kamena i glatkog čelika. The Small Hours naziv je koji se metaforički bavi temom njege”, kaže Patricia Urquiola te pojašnjava: “Odnosi se na one male privatne trenutke koje imamo samo za sebe. Kada imate dragocjeno vrijeme da saberete svoje misli i prepustite se kontemplaciji .”

FOTO: LEA ANOUSHINSKI I ALBERTO CARLO MACCHI

“Mramor  nije jedini protagonist ove kolekcije,” dodaje Patricia Urquiola. U kolekciji su naime police od čelika, drva i prirodnog kamena, kao i stolci od orahovine .

Police ovdje izgledaju poput police za knjige, što ovaj komad čini posve prikladnim i u drugim sobama. Neutralnu paletu mramora Bianco Carrara, Crema d’Orcia, Silk Georgette i Pietra d’Avola u ovoj kolekciji nadopunjuju svjetlije zelenkaste nijanse Verde Guatemala i Verde Antico.

FOTO: LEA ANOUSHINSKI I ALBERTO CARLO MACCHI

 

Materijali i cjelokupni dizajn nadilaze uobičajene zamisli i ideje o uređenju kupaonice. Prirodni, metamorfni kamen u kontrastu je s glatkim, umjetnim čelikom, a kolekcija također vidi nove boje dodane neutralnoj paleti vapnenca i mramora uz koju se obično povezuje ime Salvatori.

FOTO: LEA ANOUSHINSKI I ALBERTO CARLO MACCHI

Prema riječima izvršnog direktora brenda Gabrielea Salvatorija, kolekcija je jasan prikaz Salvatorijeva razmišljanja: ‘Prvi put smo razgovarali o kupaonskoj kolekciji prije otprilike dvije godine. Već smo surađivali jer je Patricia za nas dizajnirala stol “Taula” i sudjelovala u projektu The Village – kolekciji mini kuća koje su dizajnirali renomirani arhitekti. Ali projekt kupaonice bio je nešto puno ambicioznije, pa nam je trebalo malo više vremena da dođemo do konačnog rezultata.

FOTO: LEA ANOUSHINSKI I ALBERTO CARLO MACCHI

 

 

 

Komentari