KLASIK U NOVOM RUHU: domaća tvrtka Prostoria predstavila limitirano izdanje Polygona

Polygon, klutni klasik s potpison domaće tvrtke svjetskog glasa, sada je dostupan u limitiranom izdanju. Kolekcionari, budite brzi!

 


Polygon je razvijen u suradnji s dizajnerskim kolektivom Numen/For Use prije deset godina, a svojevrsna proslava čitavog desetljeća tijekom kojeg popularnost ove fotelje ne jenjava, upravo je njeno limitirano izdanje.

polygon
Foto: Prostoria

Riječ je o prvom limitiranom izdanju za Polygon koji je u novom ruhu dostupan u samo pedeset komada. Plavu ili zelenu presvlaku renomiranog danskog proizvođača Kvadrat kombinirali su s bakrenom konstrukcijom, čime je Polygon dobila još elegantniji izgled.

Otkad smo se počeli baviti Polygonom, zajedno s dizajnerskim kolektivom Numen/For Use, bili smo fascinirani standardnom modernističkom tipologijom naslonjača skromnih dimenzija koje zadovoljavaju sve funkcionalne parametre, a da pritom ne opterećuju prostor svojom glomaznošću. S tom idejom i nakon mnogih istraživanja, ispitivanja novih tehnologija i razvoja, te gotovo 10 godina nakon prvog izdanja, Polygon je zaslužio vlastitu limitiranu kolekciju – jedinstvenu u svojoj vrsti.” – ističu u Prostoriji.

NEODOLJIVI KLASIK: s tapeciranim namještajem ne možete pogriješiti, a usput ćete ostvariti i sve želje

Foto: Prostoria

Sprinkles, pleteninu dinamičnog uzorka koja krasi Prostorijin klasik, osmislio je nizozemski dizajner Bertjan Pot. Pogled izbliza na pletenu površinu otkriva kaleidoskopski skup sitnih točkica u boji, što je čini dinamičnom, zanimljivom i jedinstvenom.

S obzirom na to da je riječ o atraktivnom i zanimljivom komadu namještaja koji već godinama privlači interes zaljubljenika u dizajn i arhitekturu, ne sumnjamo da će Prostorijin naslonjač u novoj izvedbi nestati munjevitom brzinom.

PROSTORIA & LEA AVIANI: veliki uspjeh za našu dizajnericu i domaćeg proizvođača namještaja

Foto: Prostoria

 

Komentari