Nagrađeni usisavač najmanje izgleda kao kućanski aparat. Oduševit će ga vas njegove brojne uloge

Otkrili smo usisavač budućnosti, idealan za manje prostore i one koji imaju problema sa smještanjem kućanskih aparata na mjesta na kojima nisu vidljivi

 


I vas muči nedostatak kvadrata u domu? K tome nikako da pronađete mjesto gdje će vaši aparati poput usisavača pronaći svoje mjesto i biti nevidljivi?

Usisavač u većini domova nalazi se iza vrata, u kutu hodnika, ispod kreveta – ali još uvijek vidljiv. I kad se ne saplićemo o njega, smeta nam što je vidljiv. No, mladi dizajnerski dvojac iz studija Superorganism iz njemačkog Potsdama stao je ovom problem ukraj. I usput riješio još jedan problem koji nas je mučio: odveć glomazni usisavači, nezgodni za rukovanje te neatraktivnog dizajna.

Foto: Superorganismus

Produkt dizajneri Tobias Bihlmeyer i Ivo Erichsen kreirali su Super vacuum cleaner (prev. Super usisavač) za kojeg možemo reći da je prekrasan, praktičan, višenamjenski i ima svoje mjesto na kojem nam neće smetati, niti biti vidljiv. Za svoju ideju usisavača koji se, kad nije u funkciji pretvara u male komade namještaja dizajneri su nagrađeni Ein&Zwanzig Award 2022 koju im je dodijelilo Njemačko vijeće za dizajn u kategoriji mladih talenata.

Foto: Superorganismus

Kada ne usisava, ovaj multifunkcionalni proizvod postaje atraktivan klub stolić ili tabure u dnevnom boravku ili noćni stolić u spavaćoj sobi, a može postati i mini stolac s naslonom. Dovoljno je u kućište od pluta i biorazgradive plastike, visine 45 cm, gdje se već nalazi motor, sakriti teleskopske cijevi i papučicu usisavača i imati, vraćanjem poklopca, dodatni komad namještaja.


Dno ovog super usisavača skriva male kotače što omogućava njegovu potpunu mobilnost, što je izvrsno prilikom usisavanja, ali i kada želite u nekom kutku doma imati dodatni stolac ili pomoćni stolić.

 

Komentari