LEGO ima prvu drvenu kolekciju za dom: police, vješalice i okviri za slike koji se mogu slagati

LEGO, poznati kreator i proizvođač igračaka za djecu predstavio je prvu liniju drvenih dekorativnih detalja i praktičnih elemenata za dom u suradnji s Room Copenhagen

 

 


LEGO, poznati proizvođač dječjih igara na slaganje znao je povremeno kreirati i dekorativne sitnice za dom no sada je napravio iskorak. Nedavno je predstavio prvu liniju stvari za dom od drveta, inspiriranu svojim dobro poznatim kockicama, slagalicama igračaka. Kolekcija je ostvarena u suradnji s Room Copenhagen, danskom tvrtkom koja od 2010. licencira i donosi na tržište nove LEGO proizvode za pohranu i uređenje doma.

Drvena kolekcija za dom sadrži LEGO kockice većih dimenzija pretvorene u ladice stola, zidne vješalice, okvire za slike i police za knjige. Svaka kockica uključuje set LEGO okruglih gumba, a svaki gumb dolazi s otisnutim malim LEGO logotipom.

Foto: LEGO Group

Ova LEGO kolekcija posebna je i po tome što se rješenja za pohranu mogu slagati, slično kao i njihove malene ‘kolege’ od plastike. Nakon što se jedna ladica napuni, druga se može jednostavno složiti na vrh kako bi se povećao kapacitet.

Foto: LEGO Group

LEGO drveni predmeti za dom izrađeni od drveta crvenog hrasta te imaju FSC certifikat te su dostupni u svjetlijoj i tamnijoj varijanti. Svi komadi imaju minimalističku estetiku i stvaraju poveznicu s počecima LEGA, budući da su njihove prve kockice igračaka izvorno izrađene od drveta.

Foto: LEGO Group

Prema riječima izvršnog direktora Room Copenhagen Jacoba Eberharda, ideja za kolekciju došla je nakon godina stvaranja namještaja za djecu inspiriran LEGO kockicama.

“Room Copenhagen dobro je upućen u stvaranje i proizvodnju LEGO kockica za pohranu i organizaciju dječjih stvari u kući i ovo lansiranje podiže našu suradnju s LEGO Grupom na novu razinu, u smislu proširenja linija proizvoda namijenjenih odraslima. Isprobali smo to s linijom drvenih minifigurica LEGO Originals i uspjeh tog proizvoda nas je inspirirao da osmislimo cijeli niz od istog materijala.“

Foto: LEGO Group
Komentari