OTVOREN JE HOUSE OF DOTS: san svakog zaljubljenika u Lego kockice

Lego kockice jedan su od najpozitivnijih fenomena modernog svijeta, i izlaze daleko izvan okvira dječjih igrački od plastike. Zavirite u najnoviji Lego projekt, kuću sagrađenu od 2 milijuna kockica

The Lego Group, danska tvrtka koja proizvodi Lego kockice, namijenjene za igru djece, ali i odraslih, postoji još od davne 1949. Plastične igračke koje stvaraju sjajne i često nezamislive konstrukcije gotovo su odmah doživjele planetarni uspjeh, a ni danas im popularnost na pada. Sve češće možemo vidjeti razne Lego kreacije, ukrasne detalje za dom poput vazi, postolja za uredski pribor i svijećnjaka, čak i nakit. Mogućnosti izrade predmeta od ‘legića’ zbilja su neograničene!

Upravo tako je razmišljala i francuska dizajnerica Camille Walala koja se u kolaboraciji s tvorcima popularnih igračaka, odlučila za genijalan pothvat – sagraditi kuću od legića. Umjetnica je početkom ovog tjedna predstavila svoj rad u londonskom Kings Crossu kako bi promovirala potpuno novi 2D koncept igranja kockicama pod nazivom ‘Lego Dots’. U svrhu promidžbe novog proizvoda, “House of Dots” sagrađena je od 2 milijuna kockica, a pomoć pri gradnji pružila su mnoga djeca i grupa odraslih ljubitelja konstrukcijskih igračaka.

 

Dizajnerica Camille Walala / Foto: Lego Group

 

Za razliku od klasičnih kockica, novi asortiman sadrži ravne, dvodijelne pločice različitih boja i geometrijskih oblika, koje se mogu kombinirati u niz uzoraka i koristiti za ukrašavanje površina što je uvelike pridonijelo realizaciji ovog projekta. Walala govori kako je radila s kockicama različitih veličina te počevši od najmanje i nadograđujući ih, stvorila uzorke i “teksture” – na jastucima, zidovima, stolicama, pa čak i prozorima.

 

Foto: Lego Group

 

Kuća ima sva obilježja klasičnog doma – dnevni boravak, kuhinju, spavaću sobu i kupaonica – koji se prostiru na dvoetažnom kompleksu od osam teretnih kontejnera. Svaka od pet soba ima svoju jedinstvenu paletu boja i određene ukrase, kako bi svaki prostor imao drukčiju atmosferu.

“Kupaonica je jednobojna. U spavaćoj sobi koriste se isključivo pastelne boje. Kuhinja je svijetla, privlačna za oči, a u dnevnoj sobi korištena je skoro cijela paleta boja novog koncepta Lego Dotsa”, objašnjava Camille Walala.

Dizajnerica je u kupaonici napravila kadu s kuglicama – omiljeno mjesto za dječju igru i ‘instagramične‘ fotografije. Postoje i tajna vrata koja vode u hodnik gdje se skriva disko, prepun ogledala i neonskih svjetala. Cijela instalacija je zamišljena kao “savršen dom iz snova za djecu”.

 

Foto: Lego Group

 

Ovo je predstavljalo jedinstveni dizajnerski izazov jer za razliku od većine drugih materijala, plastične kockice se ne mogu jednostavno izrezati na bilo koju željenu veličinu ili oblik.

“Morali smo uključiti puno matematike obračuna i kalkulacija kako bi uspjeli u svom naumu. Na primjer, da bi se napravio stol, trebalo je uzeti u obzir da sama njegova dužina točno odgovara određenom nizu detalja”, otkriva dizajnerica.

Foto: Lego Group

Ako je vaš mališan/ka veliki fan legića ili ste pak vi strastveni kolekcionara, a put vas odvede do Londona, svakako preporučamo da posjetite besplatnu Lego kuću i vidite iz prve ruke potpuno novi koncept 2D kockica.

 

Komentari