Bistro Mime’s u Zagrebu: uz zanimljiva jela, glavni adut je savršeno uređen interijer

Neke restorane i kafiće volimo ne samo zbog njihove ponude, ljubaznih konobara ili glazbe, nego i zbog uređenja. Novootvoreni bistro Mime’s u Petrinjskoj ulici u Zagrebu upravo ima i tu dizajnersku komponentu koja ga čini posebnim  te bi lako i zbog toga mnogima mogao postati omiljenim mjestom

 

 

Ono što prvo primijetimo kada uđemo u novootvoreni bistro Mime’s u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici jest njegov atraktivan izgled i topla atmosfera nalik onoj u blagovaonici ili dnevnom boravku. Vlasnici su željeli u svome bistrou postići spoj savršeno osmišljenog interijera i menija ispunjego omiljenim okusima, a to su dva jaka aduta koja će privući ljubitelje estetike i gastronomije. Pored raznolike ponude (a možete pronaći gotovo sve, od mesnih odrezaka, do vege jela, raznih salata, ribljih jela i sendviča), Mime’s pažnju plijeni odabirom boja, namještaja, zidnih i stropnih dekoracija, zelenilom, atmosferom građanskih salona… A strop je sasvim posebna priča!

 

Foto: Bojan Zibar

 

Doista, savršen i pomno isplaniran interijer, jedan je od glavnih i ne manje bitnih aduta ovog divnog bistroa. Samim ulaskom u isti, pogled jednostavno bježi na sve strane. Glavna zvijezda interijera, definitivno je strop koji izgleda poput prekrasne freske, tako da će vam pogled sigurno često pobjeći „prema gore“. Čitav je prostor uređen prema željama i idejama vlasnika, Ivane i Joška Kovača te asistentice Katarine.

Interijer skladno upotpunjuju detalji poput viseće police iznad šanka, zanimljiv odabir rasvjetnih tijela, prazni okviri raznih veličina. Reljefni i iznimno fotogenični zidovi, poput plave štukature i jednog zida od opeke, savršeno zaokružuju čitav prostor i samim izgledom čine ugodnu, domaću, pomalo kućnu atmosferu. Crne fotelje i mramorni stolovi odaju dojam dobre stare klasike i elegancije, a baršunaste plave stolice ih upravo svojom bojom, dodatno naglašavaju.

 

Foto: Bojan Zibar

 

U neko skorije vrijeme, kako planiraju vlasnici, osvanut će i Mime’s terasa s visokim stolovima kao savršeno mjesto za ručak, večeru, neobavezno druženje ili ispijanje nekog finog vina na zraku, pogotovo sad u toplijim, nadolazećim danima. Jedva čekamo vidjeti kako će izgledati eksterijer Mime’sa!

 

Komentari