TOP TRENDOVI ZA INTERIJERE: evo što nas sve očekuje na sajmu InDizajn

Rujan je najvažniji mjesec u godini, kako za modu, tako i za interijere, a jesenski sajam InDizajn u sportskoj dvorani Arena Zagreb idealno je mjesto za upoznavanje s vrućim trendovima koji nas čekaju u narednom periodu.

 

 

 

 

Jedan od najvećih i najprisutnijih trendova kojem svjedočimo ove godine su tamne i zagasite boje u interijerima koje su polako istisnule mnogima omiljeni skandinavski stil iz dizajnerskog fokusa. Na njegovo mjesto došli su novi stilski pravci koji svoja obilježja crpe iz klasičnih, antičkih, pariških i drugih stilova koji su nam ove jeseni donijeli i hrabriju paletu boja i materijala.

Foto: Standard

 

Pomalo radikalan odmak od prirodnog svijetlog drva koje je posljednjih godina bilo bezuvjetno obožavano i nezamjenjivo, ove nam godine dolazi u tamnijoj varijanti, a to se posebno odnosi na podne obloge. One više nisu svijetle i izbjeljenje, već imaju nešto tamniji ton s primjesama sive.

Foto: Home-designing

Kao kontrast ovoj novoj i odvažnoj paleti boja javlja se i gotovo neumjerena količina zlatnih akcenata i sjaja ovog plemenitog materijala, bez straha od pretjerivanja. Zlato tako krasi sve, od ekstravagantnih malih dekorativnih predmeta pa sve do tapeta, komada namještaja, ali i naravno, rasvjete.

 

Foto: Home-designing

 

No, onaj najvažniji trend svoj korijen ne vuče u stilovima ili bojama, već u javnosti i aktualnim ekološkim problemima. Iako je prirodnost u interijerima još uvijek prisutna i poželjna, ona se ove sezone ipak ne ispoljava kroz dominaciju prirodnih materijala kao što je drvo, već prednost daje obilju biljaka i floralnih motiva na velikim površinama poput tapeta ili čak manjih komada namještaja, pa ih tako nerijetko krase motivi palmi, cvijeća i zelenila.

 

Foto: Decoist

Nadalje, kako tema održivosti i odgovornosti prema okolišu nikad nije bila glasnija i važnija u svim domenama društva, ni vodeći proizvođači namještaja i opreme za dom nisu ostali bez odgovora ili doprinosa. Tako je ove godine održivost lajtmotiv gotovo svih kolekcija i linija koje su ugledale svjetlo dana, a vrhunac će svakako biti predavanje renomiranog i utjecajnog milanskog arhitekta Stefana Boerija na sajmu InDizajn.

Foto: Tenca

Iz svega navedenog, ove nas jeseni očekuje uzbudljiva ponuda, zaista puno novih trendova, ali i noviteta koji će svoje mjesto pronaći na jednom mjestu u sportskoj dvorani Arena Zagreb, od 26. do 29. rujna.

Osim izlagača namještaja i ostale opreme za dom, kojih je ove godine više od 50, posjetitelje na InDizajn sajmu – Festivalu modernoga doma čeka i bogat program koji uključuje kreativne radionice by Bauhaus za sve one željne stjecanja dodatnih znanja i vještina. Dok vi razgledate sajam, vaši mališani mogu nesmetano uživati na Dječjem kutku by Kraš s posebno osmišljenim programom baš po njihovoj mjeri.

Ljubitelji umjetnosti doći će na svoje sa Cash&Carry by HEP, izložbom radova mladih nada hrvatske likovne scene u organizaciji studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, a ljubitelji produkt dizajna uživat će u bogatoj ponudi Bazara, gdje radove nude domaći kreativci.  Osim toga, za vrijeme sajma održat će se i Humanitarni buvljak s poznatima u organizaciji udruge Nismo same. Inače, cijeli događaj je po pokroviteljstvom Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore.

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti mnoštvo nagrada za svoj dom, od čega je najvrjednija kuhinja by Prima u vrijednosti od 30 000 kn. Sve to i još mnogo toga očekuje vas na nikad bogatijem i raznolikijem sajmu pod palicom Mirjane Mikulec, pa svakako posjetite četvrto izdanje InDizajn – Festivala modernog doma.

Komentari