GENIJALNA IDEJA! Heklana tenda od recikliranih materijala štiti šetače od jakoga sunca

Učiteljica heklanja, Španjolka Eva Pacheco i njezini učenici izradili su prekrasnu šarenu heklanu nadstrešnicu 0d 500 četvornih metara u centru grada Alhaurín de la Torre u pokrajini Malaga

 

 


Nakon šarenih kišobrana iznad glava šetača, red je došao i na heklane rukotvorine nalik na patchwork. I moramo reći, izgledaju doista fenomenalno te su već sada, iako im je prvotna namjera posve drugačija, prava turistička atrakcija!

Foto: Alhaurín de la Torre

U španjolskom gradiću Alhaurín de la Torre učiteljica heklanja Ava Pacheco došla je na ideju kako pobijediti nesnosne vrućine, koje ovdje vladaju dobar dio godine. Sa svojih 10-ak učenika s radionice heklanja Ana Pacheca izradila je velike heklane pravokutnike te ih spojila u jedan veliki i njima prekrila, uz blagoslov gradskih vlasti – trgovački prolaz u kojem se rado okupljaju ne samo turisti nego i građani.

Ovakva šarena tenda budi pažnju svih prolaznika, ali prije svega služi kao zaštita od vrućine za sve šetače.

Foto: Alhaurín de la Torre

Prije tri godine naime, Odjel za okoliš gradskog vijeća Alhaurín de la Torre odlučio je zamijeniti veliku plastičnu tendu ekološki prihvatljivijim, ali i atraktivnijim rješenjem. Usto, plastična cerada nije propuštala zrak, što s novom, prozračnom tendom nije slučaj! Nova cerada nastala je od recikliranih tkanina i sadrži geometrijske i cvjetne uzorke, organske oblike i druge simbole i boje koje su odabrali učenici.

Foto: Alhaurín de la Torre

Pacheco i njezini učenici tijekom tri godine proširivali su ekološku nadstrešnicu koja sada pokriva površinu od gotovo 500 četvornih metara. Slična nadstrešnica može se pronaći u španjolskom gradu La Línea de la Concepción.

Foto: Alhaurín de la Torre
Komentari