Evo što ne smijete propustiti na festivalu Design District Zagreb

Dobar omjer edukacije, opuštanja, zabave i kreativne energije nudi nam se ovoga vikenda na Design District Zagrebu, sjajnom festivalu koji se održava po treći puta u zagrebačkoj Martićevoj i okolnim ulicama

 

Design District Zagreb, sve prepoznatljiviji festival dizajna koji nudi i mnogo više od toga održava se po treći puta. Od 14. do 18. lipnja središte Zagreba – točnije Martićeva i okolne ulice postaju otvorena pozornica na kojoj se odvijaju, kao i prethodnih godina, razni zanimljivi i kreativni sadržaji koji ovom kvartu daju posve novo značenje, prije svega revitalizaciju i umrežavanje. Vrijednost  ovoga festivala jest i u tome što u njemu doista ne sudjeluje samo struka nego publika različitih profila i svih generacija – od ekipe iz susjedstva, do umjetnika i dizajnera te stranaca i turista, željnih vidjeti što Zagreb tretnutno nudi. Zato je festival prilika za nezaboravan vikend, uglavnom na onakav kakav nismo navikli.

Brojni su sadržaji na festivalu – dizajnerski, glazbeni, likovni i filmski, no ono što svakako ne treba propustiti jest izložba ‘Reboot: Iza kulisa napretka’ koja se održava u Staroj vojnoj bolnici u Vlaškoj ulici 87, zatim Ikea hacking natjecanje te zeleno-cvjetna instalacija Baustella u Ratkajevom prostoru.

Baustella je namijenjena druženju i odmoru, a izgrađena je od čeličnih građevinskih skela te prekrivena biljno-cvjetnim pokrovom.

 

 

 

Svakako treba vidjeti i doživjeti funkcionalnu instalaciju Space Invader, arhitekta Dine Belamarića, koja je nastala s željom oživljavanja ovog urbanog prostora i njegove transformacije u mjesto susreta i druženja.

 

Izložbu ‘Reboot…’ potpisuje Tatjana Bartaković, a predstavit će pozadinu nastanka, razvoja i prozvodnje ključnih proizvoda ili kolekcija odabranih dizajn-brendova regije. Aktualnost izložbe je što po prvi put na jednom mjestu okuplja vodeće regionalne dizajn-brendove, od kojih je većina već dokazala svoju uspješnost na svjetskom premium tržištu namještaja i opreme za interijer. Među njima su i neki koji će se premijerno predstaviti u Zagrebu: Rex-Kralj (SLO), Zanat (BiH), Mitja (SLO), Prostoria (HR), Element (HR), Artisan (BiH), Grupa Products (HR), Vau (HR), Nunc (Slavonika, HR) te Lidia Boševski (HR).

 

 

U subotu je otvaranje izložbe redizajniranih proizvoda s radionice Hacking IKEA na temu Ravnopravnost je bolja za sve.

Natjecanje Hacking IKEA

 

Detaljniji program festivala možete saznati na stranici Design District Zagreb: designdistrict.hr/program/

 

Komentari