Omiljena dizajnerica interijera predstavila novu liniju ručno rađenih tapeta

Kelly Hoppen je sinonim za sjajan bezvremenski dizajn koji odiše profinjenom elegancijom a De Gournay sinonim za posebne, ručno izrađene tapete, tekstilne dekore i porculan. A kako izgleda kada ovi predvodnici dobrog stila udruže snage, imamo priliku vidjeti u vidu novih tapeta

 

 

 

Britanska dizajnerica Kelly Hoppen, koja uživa kultni status i kod naših ljubitelja interijera, naročito onih koji vole eleganciju i luksuz, predstavila je kolekciju ekskluzivnih ručno rađenih tapeta za de Gournay.

Poznati britanski proizvođač tapeta, zavjesa i porculana angažirao je dizajnericu koja je svojom estetikom unijela novinu u ono što stvaraju. Naime, novom linijom tapeta koju potpisuje Kelly Hoppen napravljen je mali iskorak iz tipičnih de Gournay motiva koji su uvelike naslonjeni na tradiciju.

Foto: De Gournay

“De Gournay je poznat po ljubavi prema bogatom koloritu i ornamentima. Kelly nas je odvela u potpuno drugom smjeru, fokusirajući se na teksture i materijale koji su predstavljeni u jednobojnim paletama. Rezultat su hrabre i moderne tapete“, objašnjava Hannah Cecil Gournay, vlasnica brenda.

 

Foto: De Gournay

Kolekcija tapeta sastoji se od sedam različitih modela nadahnutih tradicionalnim azijskim motivima i ukrasima. Linija se temelji na konceptu ‘Gdje istok susreće zapad’ (East  Meets  West) što je polučilo skladnu mješavinu istočne i zapadne kulture, koju Kelly Hoppen aktivno promovira u svojim radovima.

U radu na tapetama korištene su dvije tehnike ručnog oslikavanja tkanine po kojima je poznata marka de Gournay, kao i najnovije tehnike vezenja metalnim koncem, perlicama, kao i decoupage s reljefnim efektom.

 

Foto: De Gournay

“Htjela sam surađivati ​​s brendom de Gournay kako bih izrazila svoju beskrajnu ljubav prema njihovim tapetama i izradi i stvorila kolekciju iz snova koja bi kombinirala sve ono što me toliko privlači na istoku i zapadu, s najluksuznijim teksturama“, kaže Kelly te dodaje:

“Ova je kolekcija nadahnuta mojim putovanjima po Aziji. Kad sam ih kreirala, rezultat je premašio sva očekivanja. Naš zajednički rad za mene je bio apsolutno nevjerojatno iskustvo”.

Foto: De Gournay

Ovo inače nije prvi izlet u produkt dizajn Kelly Hoppen. Samouka dizajnerica je i jedna od najuspješnijih poduzetnica koja se osim uređenjem interijera, potpisuje vlastite linije boja za zidove, namještaj, dekoracije, slike…

 

Komentari