Tom Dixon opet oduševljava: pogledajte novu kolekciju čudesnih visilica

Inspiriran geometrijom ‘na napuhavanje’, slavni produkt dizajner kreirao je i na tjednu dizajna u Milanu predstavio novu kolekciju visilica koje je nazao PUFF. Nas su oduševile, a vjerujemo da će i vas!

 


Čak i kad ne volimo sjajne materijale, naročito one koji podsjećaju na plemenite poput zlata, srebra ili bakra… ne možemo odoljeti radovima koje stvara Tom Dixon, popularni dizajner čiji proizvodi krase mnoge interijere diljem svijeta.

Ovaj samouki britanski dizajner, koji je rođen prije 64 godine u Tunisu poznat je najviše po rasvjetnim tijelima, iako je karijeru počeo kao lončar. Paralelno s lončarstvom bavio se glazbom i motociklima, koje je volio popravljati. Sve to uvelike mu je koristilo u produkt dizajnu i stvaranju visilica, lampi, stolica, stolova, fotelja, šalica za kavu, zdjela… budući da je tako od starih dijelova počeo izrađivati instalacije i namještaj.

SLAVNE VISILICE DOBILE SU STOLNO IZDANJE: Tom Dixon predstavio prijenosne lampe

Foto: Pete Navey

Ovaj puta, na milanskom sajmu dizajna, najutjecajnijeg na svijetu, na posebnoj izložbi predstavio je kolekciju visilica PUFF koje odlikuje jedinstven dizajn. Odabirom materijala kao i oblikom može se prepoznati dizajnerski Dixonov rukopis i poveznica na modele Melt, Spring, Etch ili pak Copper.

Foto: Tom Dixon Studio

Elegantne i raskošne visilice Puff inspirirane su geometrijom na napuhavanje. Kugle su ustvari zamršen poliedarski objekt napravljen od 30 metalnih perforiranih ploča, poredanih tako da tvore krutu strukturu svjetiljke maksimalnog promjera 45 cm.

Magija ovih visilica je u metalnim pločama koje stvaraju male, visoko reflektirajuće fasete koje raspršuju bezbroj unutarnjih odraza čineći je da izgleda kao disko kugla.

Dixon predstavio kolekciju dodataka za kuhinje i kupaonice

Foto: Pete Navey

Visilice Puff dostupne su u mesinganoj i srebrnoj boji koje, osim pojedinačno, mogu biti i u klaster verziji – kao trio, ali i mega set.

Foto: Tom Dixon Studio
Komentari