IMM Köln: veliki broj domaćih tvrtki na najvećem sajmu namještaja

Aktualni sajam namještaja, najpoznatiji i najugledniji u Europi, IMM Köln, ove je godine ugostio rekordan broj domaćih tvrtki – njih čak sedam. Tko se sve ovaj puta pridružio redovitom izlagaču na svim većim sajmovima, Prostoriji, saznajte u nastavku

 

U Kölnu , njemačkom gradu inače poznatom po održavanju sajmova, kao i svakog siječnja, održava se sajam namještaja koji mnogi stručnjaci iz svijeta dizajna, arhitekture i proizvodnje namještaja smatraju najvažnijim u Europi. Ove godine sajam se održava od 14. do 20. siječnja. Na 240.800 četvornih metara prostora predstavlja se čak 1250 izlagača iz cijeloga svijeta, pa velikih uspjeh predstavlja kada se neko domaće ime nađe na njemu.

Broj domaćih izlagača je doista velik, ako uzmemo u obzir inače prilično oskudnu proizvodnju kao i malo tržište. Svoje mjesto među renomiranim svjetskim proizvođačima i tvrtkama ove su godine, pored Prostorije koja proizvodni pogon ima u Sv. Križu Začretje i koja ne propušta nijedan važniji europski sajam, našli i Spin Vallis iz Požege, Modul Contract iz Darde, Mundus Viridis iz Vrbovca, Ancona Grupa iz Đakova, Prima iz Bjelovara te Dizz Concepta iz Zagreba. Pogledajte kako izgledaju njihovih štandovi, a ubrzo donosimo i kratak pregled najzanimljivijih proizvođača sa sajma te najnovijih trendova u proizvodnji namještaja i opreme za dom.

 

 

Foto: HGK

 

SPIN VALLIS

Proizvođač namještaja Spin Vallis predstavio je na sajmu u Kölnu veliki broj noviteta iz svoje ponude, a pažnju najviše privlače nove linije uredskih i blagovaonskih stolica presvučenih trendi tkaninama u sivim nijansama te komadi namještaja od punoga drva, po čemu je ova tvrtka poznata i izvan granica Hrvatske. Nakon sajma svi Spin Vallisovi noviteti bit će dostupni za prodaju.

 

 

 

Foto: Prostoria

 

Foto: Prostoria

 

PROSTORIA

IMM Köln i Prostorija stari su znalci, a svaki nastup naše tvrtke pobudi veliku pažnju, tim više što za nju rade poznati domaći i svjetski dizajneri. Ovaj se puta Prostoria predstavila s nizom novih komada namještaja, a najvažniji noviteti su stolac Oblikant izrađen od šperploče te stolac Bik od masivnog drveta, zatim ženstvena sofa Impression koju je dizajnirala Meike Harde te modularni metalni sustav polica SHTEF koji su dizajnirali poznati arhitekti iz studija 3LHD i dizajnerskog studija Grupa.

 

 

Foto: Prima

 

Foto: Prima

 

PRIMA

U izložbenom prostoru koji se proteže na više od 260 četvornih metara, poznati proizvođač namještaja Prima predstavlja svoju najnoviju kolekciju namještaja. Između ostaloga, moći će se vidjeti nova kolekcija blagovaonskog i tapeciranog namještaja, te box-spring kreveta. Ove godine naglasak je na kombinaciji toplo – hladnih materijala, poput hrasta kao toplog i metala kao hladnog materijala.

 

 

Foto: HGK

 

DIZZ CONCEPT

Dizz Concept, tvrtka iz Zagreba, poznata je po svome inovativnom namještaju. Godinama su sve oduševljavali svojom pop up kuhinjom Pia, koja je osvojila i niz nagrada i prizanja, a sada u Kölnu premijerno predstavljaju MOVI, novi koncept prenamjene prostora.

Komentari