SLAVNE VISILICE DOBILE SU STOLNO IZDANJE: Tom Dixon predstavio prijenosne lampe

Poznati britanski produkt dizajner Tom Dixon je ime koji svaki sajam željno iščekuje jer uvijek ponudi neki novi komad koji s vremenom stekne kultni status. Pogledajte što će predstaviti na sajmu u Milanu ovoga travnja!

 


Tom Dixon nezaobilazno je ime na svjetskoj dizajnerskoj sceni. Ovaj britanski dizajner stoga je rado viđen na svjetskim sajmovima namještaja i opreme za dom. Proizvodi koje predstavlja vrlo brzo steknu veliku popularnost, a tijekom vremena i kultni status. Među njima svakako prednjače rasvjetna tijela.

Takav su status dobile i visilice Beat a zatim Melt koje su se javnosti predstavile prije nekoliko sezona. I studio Mirjane Mikulec ostvario je nekoliko projekata s ovim modelima rasvjete:

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Sanja Jagatić

A sada su kultne visilice Melt dobile i svoja stolna izdanja. I to prijenosna! Otkrivamo vam njihov izgled prije nego budu službeno predstavljene  na sajmu Salone del Mobile u Milanu u travnju ove godine.

FOTO: TOMDIXON.NET

Nova prijenosna kolekcija stolnih lampi inspirirana je i drugim kultnim modelima BELL i STONE, te će također biti predstavljena na Salone del Mobile u Milanu.

„Ako postoji jedna stvar koja karakterizira svijet koji se brzo mijenja u kojem živimo, to je mobilnost – načinom na koji živimo, radimo i igramo se dominira povećana potreba za prenosivošću i fleksibilnošću. Više ne želimo biti vezani na fiksni radni stol ili strujnu utičnicu, tako da sve više želimo da se naše svjetlo kreće s nama. Srećom, čarolija tehnologije je došla u pomoć sa snažnim baterijama i niskoenergetskim izvorima svjetlosti u kombinaciji kako bi nam omogućili da osvjetljavamo gdje god želimo uz potpunu prilagodljivost – i to je razlog zašto smo voljeli raditi na novoj seriji ekspresivne punjive povremene rasvjete! Naša nova svjetla mogu se koristiti u zatvorenom ili otvorenom prostoru, na polici, stolu, klupi ili gdje god želite da ga postavite.”, otkrio je Tom Dixon na svojoj službenoj stranici.

FOTO: TOMDIXON.NET
Komentari