Talijani u svemu imaju stila: poznati proizvođač kave uselio u zdanje koje oduzima dah

Vodimo vas u Nuvolu Lavazzu u Torinu, novi prekrasni kompleks sjedišta vodeće globalne tvrke za proizvodnju kave Lavazza koji je nastao u suradnji s vodećim imenima iz svijeta arhitekture i gastronomije

 

Predstavljamo uistinu jedinstven projekt kojeg je Lavazza kreirala s vodećim imenima iz svijeta arhitekture, gastronomije, scenografije i dizajna, “zlatnim timom” čije su glavne zvijezde Cino Zucchi, Ferran Adrià, Federico Zanasi, Dante Ferretti i Ralph Appelbaum.

Snažno povezana s teritorijem i s velikom sklonosti ka inovacijama, kompleks Nuvola Lavazza, koji je dizajnirao arhitekt Cino Zucchi, prikazuje svoje “korijene u budućnosti”, utjelovljujući vrijednosti tvrtke i preko 120 godina povijesti.

Područje otvoreno prema gradu, Italiji i svijetu gdje Lavazzino novo sjedište u Torinu komunicira s gurmanskim restoranom i interaktivnim muzejom, prostorom za velika događanja i arheološkim područjem, inovativnim Bistroom, te je dom Instituta za primijenjenu umjetnost i dizajn (IPUD).

Kompleks Nuvola (oblak na talijanskom) se sastoji od 30 000 četvornih metara prostora,  a riječ je avangardnoj poslovnoj zgradi osmišljenoj kako bi donijela dobrobit zaposlenicima i s najvećim poštovanjem prema okolišu. To je gurmanski restoran i simbol nove filozofije vedrog i neformalnog dijeljenja hrane, nove vizije suvremene talijanske kuhinje. To je također muzej koji otvara univerzum kave, njegove rituale i Lavazzine komunikacijske uspjehe. I to nije sve: Nuvola je trg otvoren za javnost, s vidljivim ostacima ranokršćanske bazilike (na arheološkom nalazištu) i veliki prostor za događanja, kongrese i kulturne događaje. To je Bistro za zaposlenike Lavazze, ali i za javnost, a naposljetku, to je i dom IPUD-a (Instituta za primijenjenu umjetnost i dizajn) i preko 700 njegovih mladih kreativaca.

S investicijom od preko 120 milijuna eura, kompleks Nuvola Lavazza utjelovljuje vrijednosti tvrtke i više od 120 godina povijesti. Projekt kojeg je osmislio arhitekt Zucchi daje okrugu Aurora pametan, novi i izmijenjen izgled, a dizajniran je kako bi inspirirao ljude, njegovao dijalog, te nudio kulturna, društvena, poslovna i gastronomska iskustva. Kompleks Nuvola Lavazza naglašava svoje “korijene u budućnosti”. Doista, to je cijeli ekosustav koji snagu crpi iz prošlosti, a novu energiju iz dijaloga, inspiriran potrebom za stalnom inovacijom.

 

Komentari