100% domaće: tegle i lampe od betona, kućice za ljubimce, eko igračke i dječji namještaj te trendi plakati

Bazara je postao zaštitni znak InDizajn sajma. Najatraktivnija ulica na Festivalu modernoga doma ispunjena je uvijek zanimljivim domaćim kreativcima, dizajnerima i umjetnicima koji će i ove godine ponuditi posjetiteljima svoje radove. Cilj nam je sve ih predstaviti, o ovaj puta su to: Kut na kvadrat, Pawsome, Poppys Happy Place i Suvenir Sirač

 

 

KUT NA KVADRAT

[ kutnakvadrat ], za kojeg se kriju Krešimir Tušak i Tonći Urošević, brend je kreativnog dvojca koji voli eksperimentirati s betonskim formama, teksturama i recikliranim materijalima. Primarno se vode funkcionalnošću predmeta i estetikom prilagođenoj namjeni predmeta, bilo da se radi o posudi za biljku, lampi ili svijećnjaku. Posebnost ovih proizvoda jest što su svi izrađeni ručno, a zbog same teksture materijala, posebice betona, svaki predmet je unikatan. Svojoj kolekciji rješenja posuda za biljke i lampe te različite funkcionalne dodatke za dom poput dekorativnih podložaka, zdjela i svijećnjaka Krešimir i Tonći pridružili su posude i lampe u bojanom betonu, koje će predstaviti na InDizajn sajmu.

KUT NA KVADRAT/ Foto: Privatni arhiv

 

POPPY’S HAPPY PLACE

Strastveno, s puno boja i referenci na kulturu i umjetnost – to su odrednice s kojima se na tržištu pozicionirao domaći dizajnerski brand za uređenje i opremanje doma Poppy’s Happy Place. Njihovi predmeti za dom – zidne dekoracije, tanjuri, čaše, jastučići, stolci… dizajnirani su u suradnji s mladim hrvatskim umjetnicima te prepoznatljivi po originalnosti i svježini. Inspiraciju nalaze u glazbi, filmovima i pop-kulturi, a njihova je temeljna filozofija je – biti drugačiji, a istovremeno dopadljivi i ženstveni.

U tom je stilu je osmišljena i njihova nova kolekcija modularnih zidnih dekoracija, kojom su započeli suradnju sa zagrebačkom likovnom umjetnicom Margaretom Vidmar. Riječ je o slikama koje se sastoje od više dijelova i mogu kombinirati po želji, a pritom svakom ostaje na izbor hoće li na zid staviti cjelinu ili samo dio ove neodoljive slagalice.

Pored stvari koje sami dizajniraju i izrađuju, Poppy’s Happy Place predstavit će i izbor proizvoda vrhunskih svjetskih proizvođača – porculansko posuđe PiP Studio, lampe Skitso te ogledalca iz kolekcije Museum.

POPPY’S HAPPY PLACE / Foto: Privatni arhiv

 

PAWSOME

Domaći brend Pawsome je nastao iz ljubavi prema životinjama, a iza njega stoje dvije mlade kreativke Anja i Marina. One su odlučile osmisliti brend koji će se uklapati u moderne domove, a ujedno služiti i kućnim ljubimcima. S obzirom da su po struci građevinarka i arhitektica, Anja i Marina priznaju da znaju biti zahtjevne kada je dizajn interijera u pitanju, što je u konačnici i njihov posao te da im je logičan nastavak bio dizajn vlastitog namještaja u koji se uplela ljubav prema kućnim ljubimcima. Upravo zbog toga je i nastao namještaj kreiran posebno za njih, a svaki proizvod je unikatan i ručno rađen.

Razigranost, vedrina i inovativnost najbolje opisuju Pawsome kolekcije proizvoda čija je dodatna vrijednost mogućnost prilagodbe različitim namjenama i korisnicima, a trenutno ih u ponudi imaju nekoliko. Primjerice, Woody Mallen kolekcija je kućica za ljubimce koje su također i noćni ormarići, dok je IKO kolekcija izuzetno zanimljiva jer se radi o košarama za ljubimce koje se mogu prenamijeniti u sjenila za lampe. Tu je još i kolekcija Woody Wellik, te Yastuk  i Cave, Jastuk Cave kolekcija koje se posebno prilagođavaju ljubimcu, a koje će posjetitelje ovogodišnjeg InDizajn sajma dodatno zapanjiti svojom funkcionalnošću. Sve one koji vole modu te žele da i njihovi ljubimci prate trendove sigurno će oduševiti i kolekcija MaraMICE i MaraPESI.

 

PAWSOME / Foto: Privatni arhiv

 

SUVENIR SIRAČ

Neizmjerno nam je drago kada dizajn uključuje i socijalni angažman i osviještenost te pomaže potrebitima, u ovom slučaju njihovoj boljoj uključenosti u društvo, ostvarivanje kroz rad te izražavanje kreativnosti. Upravo to radi ustanova Suvenir Sirač čija je glavna misija rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom kroz, između ostaloga, i proizvodnju namještaja od drveta, kojeg dio plasiraju i u inozemstvo. Igračkama, krevetićima, stolcima i stolovima, baš kao i predmetima od tekstila doista je teško odoljeti zbog njihova funkcionalnog i prekrasnog dizajna.

Koristeći svega par boja Suvenir Sirač uspio je stvoriti vesele, maštovite i tople dodatke koji će svaku prostoriju pretvoriti u pravi mali raj, a djecu potaknuti na kreativnost.

 

SUVENIR SIRAČ / Foto: Privatni arhiv

 

Pored brendova Pawsome, Poppys happy place, Kuta na kvadrat i Suvenira Sirač u sklopu Bazara svoje će proizvode predstaviti i brojnidrugi hrvatski kreativci, produkt dizajneri i umjetnici: Mirna Sišul, Odeata, Verka i Shamai grin , Wallware/Glazura Design, Team Tree, Gordana Čosić/Gita lampe i sjenila, Dino Martinović, Lilipop/Tabushi, Kote living/ Dnevna doza biljaka, Rikardo Rovan Savelli, Why knot i  Affirmation wall.

Sve to i puno više čeka vas na InDizajn – Festivalu modernog doma koji se po četvrti put održava u sportskoj dvorani Arena Zagreb od 26. do 29. rujna i kojega podupiru Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb. Četverodnevni sajam i ove će godine okupiti brojne izlagače iz svih sfera opremanja doma, njih preko 80, te ponuditi kreativne radionice by Bauhaus za sve one koji žele steći novu vještinu.

InDizajn

Osim toga, za vrijeme sajma održat će se i Humanitarni buvljak s poznatima u organizaciji udruge Nismo same, a humanitarni karakter ima i izložba studenata ALU u Zagrebu koji će se predstaviti u sklopu hvaljenog projekta Cash&Carry by HEP. Oni najmlađi moći će se zabaviti na dječjem kutku by Kraš gdje ih očekuje bogat animatorski program.

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti mnoštvo nagrada za svoj dom, od čega je najvrjednija kuhinja by Prima u vrijednosti od 30 000 kn. Sve to i još mnogo toga očekuje vas na nikad bogatijem i raznolikijem sajmu pod palicom Mirjane Mikulec, pa svakako posjetite četvrto izdanje InDizajn – Festivala modernog doma.

Komentari