MEĐUNARODNI USPJEH: prestižna nagrada Red Dot dodijeljena je hotelu u Rovinju

Mnogi Grand Park Hotel Rovinj smatraju ne samo najljepšim i najbolje brendiranim u tom gradu, nego i Hrvatskoj. Da slično misle i strani dizajneri, dokazuje i nagrada Red Dot za brend dizajn koji potpisuje Bruketa&Žinić&Gray u suradnji s Maistrom

 

 

Detalji, kao i cijeli koncept bitni su u uređenju svakog interijera, pa tako i hotela jer je bitno gostu sitnicama dočarati atmosferu i pokazati potpunu pažnju. Tako se, između ostaloga stječe i vizualna prepoznatljivost hotela. Upravo zbog toga detalji postaju dio brendiranja kao što je to i slučaju Grand Park Hotela Rovinj.

Hotel kojega mnogi smatraju jednim od najljepšim u gradu, ali i Hrvatskoj, za svoj je brend dizajn dobio prestižnu nagradu Red Dot. Iza brendiranja hotela stoji naš poznati studio Bruketa&Žinić&Grey u suradnji s Maistrom.

Foto: Privatni arhiv

U konceptu tzv. dnevnika putovanja međunarodni žiri Red Dota vidio je originalnost i inovativnost koja uključuje gosta u aktivan boravak u hotelu odnosno Rovinju.

Foto: Privatni arhiv

Brend dizajn Grand Park Hotela Rovinj oblikovan je kao dnevnik putovanja kroz skice i bilješke posjetitelja. Umjesto još jednog ekrana, gosta u svakoj sobi čekaju bilježnica i polaroid fotoaparat koji ga motiviraju na istraživanje Rovinja. Izloženi manje poznatim lokalnim pričama, posjetitelji sukreiraju vizualni identitet čuvanjem vlastitih uspomena u dnevniku putovanja. Mala bilježnica postaje središnja točka interakcije, a u njoj identitet mjesta postaje osoban i uvijek nanovo kreiran”, objašnjavaju dizajneri iz studija Bruketa&Žinić&Grey.

 

Foto: Privatni arhiv

No to nije sve – motiv dnevnika se u “Cap Aureo signature” restoranu razvija u analogni chat kojeg gosti ispisuju na meniju.

Foto: Privatni arhiv

U svome prvom ciklusu, vizualni identitet dijeli impresije svojih prvih gostiju – četiriju umjetnika koji su istražili destinaciju. Njihova vizualna sjećanja pojavljuju se na različitim hotelskim aplikacijama, uokvirena na zidovima soba, u putnome dnevniku, pozivajući goste da se priključe i sukreiraju nečije buduće iskustvo Grand Park Hotela Rovinj i samoga Rovinja i okolnih mjesta.

Foto: Privatni arhiv

 

Ovaj luksuzni hotel nalazi se na južnom kraju rovinjske šetnice uz more, 10-tak minuta šetnje od povijesne jezgre Rovinja te nudi prekrasan pogled na baroknu baziliku sv. Eufemije s jedne strane i stoljetnu park-šumu s druge.

Projekt hotela potpisuju naš poznati i nagrađivani arhitektonski studio 3LHD i milanski studio Lissoni Associati, zaslužan za moderno uređenje s intimnim ugođajem pravoga doma.

U nastavu, u našoj foto-galeriji pogledajte kako izgleda hotel!

 

Komentari