LAMPA I SOFA BY NIKA ZUPANC: nastavak uspješne suradnje poznate dizajnerice i britanskog brenda

Slovenska produkt dizajnerica Nika Zupanc obnovila je svoju suradnju s poznatim brendom Sé. Na sajmu namještaja i dizajna u Milanu predstavila je dva nova uratka – prekrasnu lampu Silence i raskošnu, funkcionalnu kutnu garnituru Grace

 


Nika Zupanc, slovenska dizajnerica postala je jedno od zaštitnih imena britanskog brenda Sé. To dokazuje i njezina nova suradnja s ovim brendom osnovanim prije gotovo 15 godina, a za kojega rade slavni dizajneri Jaime Hayon i Damian Langlois-Meurinne.

Zupanc, koja ima brojne poklonike i u Hrvatskoj, predstavila na sajmu u Milanu dva nova proizvoda za Sé – prekrasnu elegantnu lampu Silence i raskošnu sofu Grace koje osvajaju svojim bogatim volumenom i zaobljenim linijama.

Foto: Andrea Ferrari / Sé Collections

Sofa odnosno kutna garnitura Grace, pored raskoši i udobnosti, nudi i funkcionanost. Vrlo je praktična jer nudi mogućnost razvlačenja u ležaj te beskrajni niz kombinacija.

“Nadahnuće je došlo od morskih školjki i poteza Boticcelijeve Venere. Sofa je stvorena u potrazi za vrlo posebnom atmosferom, tajanstvenom i privlačnom u isto vrijeme, poput one koju možete pronaći u londonskom stanu dvojice vampira iz prekrasnog filma ‘Jedini ljubavnici koji su ostali živi” redatelja Jima Jarmuscha. Rad na sofi bila je glad za nečim novim, ali ipak vrlo poznatim. Tako je nastala Grace, upravo onakva kakvom sam je zamišljala”, izjavila je Nika.

Foto: Andrea Ferrari / Sé Collections

Stolna svjetiljka Silence koja se sastoji od dva dijela – tijela i sjenila, slavi bezvremensku ljepotu mramora i mjedi te podsjeća na popularni oblik gljive.

Foto: Andrea Ferrari / Sé Collections

Iza Nike Zupanc je nekoliko proizvoda za Sé (stolna svjetiljka Trophy, toaletni stolić Olympia, stolica Stay…) koji su bili nagrađeni za najbolji namještaj na ICFF-u, zatim stolna lampa Lolita rađena za nizozemski dizajnerski brend Moooi, stolica Dalmatia, inspirirana Dalmacijom,  lampa Cherry i X Chair te prekrasna i svima dobro poznata Miss Dior, stolica s naslonjačem u obliku mašne koja je, naravno, naručena od modne kuće Dior.

Dizajnerica je redovita gošća Salone del Mobilea na kojem pored proizvoda, predstavlja i svoje instalacije, od kojih su najzapaženije bile Love Me More i Room of One’s. Također, Nika se bavi i unutarnjim dizajnom te stoji iza izgleda bara As Aperitivo u svom rodnom gradu Ljubljani.

 

Foto: Privatni arhiv
Komentari