Veliki uspjeh prvog festivala Design District Zagreb!

Zahvaljujući festivalu Design District Zagreb koji je od 16. do 19. lipnja zonu oko Martićeve ulice preobrazio u epicentar kreativnosti, svjedočili smo uspješnom događaju koji je podjednako oduševio domaće i strane posjetitelje, kao i stanovnike četvrti.

Foto: Petar Santini
Foto: Petar Santini

U samo četiri dana trajanja u festivalu je uživalo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja, pokazavši da su pravi nositelji razvoja grada njegovi građani, odnosno njihovo stvaralaštvo, dobre ideje i međusobna suradnja. Mnogi su u ova četiri dana više puta prošetali dizajnerskim kvartom u Zagrebu koji dizajn nije predstavio kao nedostižni luksuz, već metodu i način razmišljanja kojom se zapušteni urbani potencijali mogu kvalitetno preobraziti osluškujući potrebe građana.

Foto: Marija Gašparović
Foto: Marija Gašparović

Oko 200 suradnika pripremilo je stotinjak projekata izloženih u napuštenim dvorištima, uličnim izlozima, na krovovima i u parkovima, dok je favorit mnogima bila transformacija Ratkajevog prolaza u svojevrstan javni dnevni boravak za druženje stanovnika kvarta i posjetitelja, zatvoren za promet i ispunjen zelenilom.

Foto: Marija Gašparović
Foto: Marija Gašparović
Foto: Petar Santini
Foto: Petar Santini
Komentari