IMAMO NAJLJEPŠE TAPETE NA SVIJETU: veliki uspjeh naše dizajnerice Josipe Maras

Sjajne vijesti za našu dizajnericu Josipu Maras – njezina tapeta ‘Maslinik’ osvojila je prestižnu međunarodnu nagradu ‘Archiproducts Design Award longlisted’. Ovo je velika potvrda za izvrstan rad koji je prepoznao i studio Mirjane Mikulec koji u svojim projektima koristi često njezine tapete.

 

 


Na tapete mlade grafičke dizajnerice Josipe Maras teško je ostati ravnodušan. To je potvrdio i nedavni međunarodni natječaj Archiproducts Design Awards čiji žiri je odabrao Josipinu tapetu Maslinik za nabolju na svijetu. Između tisućee projekata, žiriju sastavljenom od dizajnera i arhitekata najviše se svidjela baš ona Josipina inspirirana Mediteranom, ali i Hercegovinom iz koje dizajnerica dolazi.

Maslinik

 


“Maslinik nije samo tapeta. To je priča o životu i poslu koji te testira do krajnih granica. Onda kad bi od umora i neuspjelih pokušaja koji traju tjednima odustao, označio sve file-ove i lagano ih spustio u Recycle bin, kad tada skuhaš još jednu kavu u 23h i kažeš sebi da ćeš crtat to do ujutro… tada se cijeli svemir uroti da to urodi plodom. Meni je vratio stostruko i vjerujem da će svatkom tko u ovoj mjeri voli ono što radi! Hvala svima koji su Maslinike zasadili u svoje projekte, puno ranije nego ga je svijet priznao”, napisala je Josipa Maras na svojoj stranici nakon vijesti o primitku nagrade.

Čarobna šuma

Josipa je pored Maslinika, za nagradnu u kategoriji Excellent Product Design, prijavila još pet tapeta: Prekrasna, Zlatna Vaka Naka, Pastelna rapsodija dvica i Čarobna šuma.


Zlatna tapeta

Studio Mirjane Mikulec u svojim projektima uređenja interijera često koristi tapete Josipina brenda Studijo, jer je u njima prepoznao kvalitetu i umjetnički potencijal koji ih čini drugačijim od drugih. Naime, osim što se mogu naručiti po mjeri i prema željama klijenata koji sami biraju motive, Josipine tapete su unikatne. Izrađene su tehnikom digitalnog slikarstva a prema njezinim crtežima. 

Prekrasna tapeta

 

Dizajnerica Josipa Maras / Foto: Privatni arhiv

 

 

Komentari