HRABRA, SNAŽNA I VEDRA: upoznajte se s Pantone hit bojom za 2022.

Poznati američki institut Pantone, koji diktira trendove u bojama u svim područjima dizajna, proglasio je svoju Very Peri nijansu plavo ljubičaste naj bojom za iduću, 2022. godinu

 

 


Jedan od rituala na koji su navikli ljubitelji modnog i produkt dizajna svakako je Pantoneovo proglašavanje boje za iduću godinu. Tako je ovaj poznati američki institut za boje za 2022. odabrao Very Peri, prekrasnu nijansu plave i ljubičasto crvene. Ova nijansa je posebna i po tome što je Pantone po prvi put proizveo boju umjesto da je odabrao neku postojeću, koju već ima u svojoj arhivi. Very Peri je nova boja i ima šifru 17-3938!

Foto: Pantone

Ovaj spoj ljubičaste i crvene, kako ističe Pantone, osmislio je kako bi u vremenu pandemije – rada od kuće te sastanaka putem zooma i drugih aplikacija istaknuo urušavanje granica između našega fizičkog i digitalnog svijeta te donio nijansu koja će nas ohrabriti i duhovno obnoviti. Very Peri predstavlja spajanje dvaju svjetova u našim trenutnim životima i nastoji stvoriti ravnotežu između svjetova.

Foto: Pantone

Konačni rezultat je topla, profinjena i pomalo hirovita boja koja spaja plavu i ljubičasto- crveni podton u jednu vrlo uzbudljivu nijansu.

‘Bilo nam je bitno osmisliti novu boju jer imamo potpuno novu viziju svijeta. To je doista najsretnija i najtoplija od svih plavih nijansi. Zbog tog crvenog pigmenta unosi osnažujući osjećaj novosti, a novost je ono što tražimo’, objasnila je odabir nijanse Very Peri Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Instituta za boje Pantone.

Foto: Pantone

Pored potrage za novinom u novoj nijansi, Pantone je želio da ona nosi u sebi hrabrost i osnaživanje te vedrinu i optimizam.

‘Prošli smo kroz toliko izazova tijekom vremena pandemije, ne znajući što će se dogoditi idućeg dana. Znatiželja je ta koja pomaže ljudima da prođu kroz ova teška vremena. Ono što bismo nazvali hrabrom kreativnošću. Zato ova boja simbolizira budućnost. Ima u sebi snagu, radost i bezbrižnost, samopouzdanje i kreativni duh”, ističe Laurie Pressman, potpredsjednica Instituta za boje Pantone.

Foto: Once Upon Our Time Wallpapers

Ova uzbudljiva i prekrasna nijansa sjajno će funkcionirati u interijerima i doista će unijeti neku novu priču u njih, a za one koji se boje upotrebe previše boje jer mi mogla biti preintenzivna, iz Pantonea preporučuju da krenu od akcenata – jednog zida, manjeg komada namještaja ili detalja.

 

 

Komentari