Bira se najbolja moderna džezva u Hrvatskoj. Pogledajte ih i glasajte za svoga favorita!

Studenti zagrebačkog studija dizajna sudjelovali su na natječaju za najbolju modernu džezvu za kuhanje kave. Pogledajte kojih 9 radova je žiri izabrao za najbolje i glasajte za svoga favorita!

 

 


U natječaju modernog dizajna džezve sudjelovalo je 40 studenata prve i druge godine Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Uz mentorsku podršku 22 rada dodatno je razvijeno i usavršeno, a potom je žiri odabrao devetero finalista koji se natječu za titulu autora pobjedničke džezve koja se planira proizvesti.

Radovi studenata Dore Čičin Šain, Korane Mileusnić, Dore Pavešić, Noe Poljak, Eve Rodinis, Sevval Samgam, Nike Sentića, Brune Sladoljev Jolić i Eme Tomašek odabrani su među devetero finalista.

Finaliste je odabrao stručni žiri u sastavu Tihana Taraba, nagrađivana produkt dizajnerica i članica uspješnog dizajn studija Grupa, Sanja Bencetić, izvanredna profesorica na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Krešo Marin, direktor razvoja robne marke Barcaffè, tvrtke koja je uz Studij dizajna suorganizator natječaja.

Članovi žirija Tihana Taraba, Sanja Bencetic i Krešo Marin / Foto: Privatni arhiv

Od dizajna moderne džezve tražilo se nešto novo i originalno, da prenosi poruke mladenačkog druženja, zajedništva i vedrine, ali i tehnološku izvedivost i racionalnost. Osim toga, da ima i nove vrijednosti u funkcionalnom, dekorativnom i emotivnom smislu.

„Veseli vidjeti koliko je karakterne raznolikosti u interpretaciju idejnih rješenja, ali i puno truda i dovitljivosti. S obzirom da se radi o studentima 1. i 2. godine iznenađuje količina zrelosti u prezentacijama projekata. Postoji raspon u promišljanjima i strukturiranju rješenja -od zanimljivih ideja i rješenja na razini dosjetke pa do sjajno osmišljenih rješenja koja su u skladu sa kvalitetama potrebnim za uspješni plasman proizvoda na tržište“ rekla nam je Tihana Taraba, članica žirija.

Radovi studenata od danas se mogu pogledati na platformi Velika scena, te glasati za favorita. Glasanje traje do utorka 7. lipnja, nakon čega slijedi proglašenje pobjedničkih džezvi po sudu stručnog žirija i javnosti. Izabrana džezva će se proizvesti i biti dostupna u prodaji.

Komentari