CASH&CARRY izložbu vidjelo više od 16 tisuća posjetitelja: “Zadovoljni smo interesom i suradnjom!”

Sajam InDizajn ove je godine, baš kao i dvije prethodne, bio i mjesto održavanja zanimljivih izložbi, a četvrto je izdanje Festivala modernog doma obilježila popularna inicijativa Cash&Carry pod pokroviteljstvom HEP-a.

Snježana Ban, docentica pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu osvrnula se na ovu suradnju te istaknula da su zadovoljni interesom i iskustvom. “Ovo je za nas bio jedan drugačiji izlet i po prvi smo put “izašli” s Nastavničkog odsjeka. Znali smo da to neće biti ista publika kako ona koja tradicionalno svaki puta dođe na Cash&Carry, no drago nam je da smo na ovaj način doprinijeli do znatno većeg broja ljudi koji ne prate nužno umjetnost niti rad Akademije” – istaknula je docentica.

HIT NA SAJMU INDIZAJN: mlada umjetnica oduševila posjetitelje odličnom instalacijom

 

Njeno zadovoljstvo suradnjom dijeli i Mirjana Mikulec koja ističe da su umjetnosti i interijeri ionako oduvijek išli ruku pod ruku, “Drago mi je da sajam nije rezerviran samo za velike tvrtke i izlagače, već da prostor dijelimo i s onima čije inicijative i projekte svakako treba podržati i dovesti u fokus, a Cash&Carry je svakako jedna od njih, baš kao i Humanitarni buvljak s udrugom Nismo same.”

JOŠ JEDAN USPJEH MIRJANE MIKULEC: više od 16 tisuća posjetitelja na ovogodišnjem InDizajn sajmu

Inače, ovo nije prva izložba na sajmu InDizajn. Lani su pod pokroviteljstvom HEP-a svoje radove pokazali mladi umjetnici pod okriljem 36 Mountains, a čije su ilustracije pobudile itekakvu pažnju i zanimanje, a godinu prije sajam je bio prilika za razgledavanje izložbe HDLU-a.

Tim InDizajna na čelu s Mirjanom Mikulec, i ove su godine podržali umjetnike kupovinom radova, a ovog je puta to bio rad koji potpisuje Sara Kudrić Smerke “Bilo pa prošlo”. Riječ je akrilu na platnu koje će svoje mjesto pronaći u uredu Mirjane Mikulec.

Foto: Darko Mihalić

Komentari