PROVEDITE NOĆ VISEĆI S DRVETA: originalni šatori u obliku velikih suza

Zbog pandemije korona virusa i ovo je ljeto, kao i prošlo, drugačije nego inače. Mnogima je to promijenilo planove za godišnji odmor – putovanja na daleke destinacije, kao i mjesta gdje ima previše ljudi. Belgijanci su se dosjetili originalne ideje u kojoj ćete uživati u prirodi te imati dovoljnu socijalnu distancu

 


Iako su nam misli zauzete situacijom oko korona virusa, cjepljenjem i svim drugim mjerama protiv njegovog suzbijanja, inovativnosti i dobrih ideja ipak ne nedostaje. U namjeri da se iznađe rješenje u kojem bismo na odmoru i dalje imali preporučenu socijalnu distancu, Belgijanci su osmislili novi način kampiranja – u šatorima u obliku suza koji neke asociraju i na kruške.

Foto: Visit Limburg

Daleko od gradske vreve

Kampiranje, koje je sve popularnije, idealan je način odmora u prirodi, daleko od gradske vreve, pa bi ovakvi šatori pobudili veliku pažnju i bez aktualnih okolnosti. No, sada je interes za šatore postavljene u šumi kraj Borgloona, gradića u belgijskoj pokrajini Limburg još veći. Za boravak u šatoru, inače kreaciji nizozemskog umjetnika i dizajnera Dréa Wapenaara zainteresirani su mladi ljudi, sredovječni parovi, čitave obitelji.

Šator nudi smještaj i potiče na suživot s prirodom kao i da više, dok smo na odmoru, boravimo u njoj, a okolni sadržaji, poput farmi i obližnjeg dvorca Hex dodatna su atrakcija i motiv za ovakav mini odmor.

Foto: Flickr

Kombinacija arhitekture i skulpture

U šatorima koji su pričvršćeni za drveće i koji su svojim oblikom zanimljiva kombinacija arhitekture i skulpture, može se provesti noć.  Opremljene su svim potrebnim sadržajima za kratki boravak – ležajem, klupom za sjedenje, mjestom za odlaganje stvari te ljestvama za ulazak odnosno spuštanje.

Kapacitet šatora je dovoljan za dvije odrasle osobe i eventualno dvoje manje djece. Cijena noćenja je 70 eura, a mogu se iznajmiti do 30. rujna.

Foto: Visit Limburg

Poticaj na brigu o prirodi

Dré Wapenaar je prvi put predstavio slične šatore u 90-im godinama prošlog stoljeća kako konceptualnu umjetnost kako bi podržao aktiviste zaštite okoliša koji su pokušali spriječiti rušenje stabala. Sada su opet, u doba korone, postali aktualni i imaju malo drugačiju namjenu, ali opet – vrlo korisnu.
Osim u Limburgu, šatori ovoga dizajnera postavljeni su i u belgijskom gradu Bornem, blizu Antwerpena, u parku skulptura u Sjedinjenim Državama, u Francuskoj i u kampu u Nizozemskoj.

Komentari