SPAS ZA ZABRINUTE VLASNIKE: prvi hotel na svijetu za biljke ponovno je otvorio svoja vrata

U Londonu se ponovno otvorio hotel isključivo za sobne biljke, koji nudi spas vlasnicima kada duže izbivaju iz svoga doma bilo da je riječ o poslovnom putovanju ili godišnjem odmoru

 

 


Jedna od briga kada vlasnici odlaze na godišnji odmor ili poslovni put je kome ostaviti svoje zelene ljubimce jer bi u suprotnom mogu uvenuti. Mnogi od nas u pravi biljkoljupci te svoje zelenilo uzgajaju godinama, pa je veliki rizik ostaviti ih bez vode i svjetla više od nekoliko dana, naročito za vrijeme ljeta i velikih žega.

Spas je pronađen u vidu hotela za biljke, koji su se počeli otvarati i kod nas po uzoru na Patch Plant, prvi hotel na svijetu gdje ste mogli ostaviti svoje zelenilo kada niste duže vremena kod kuće.

Foto: Patch Plants

‘Teško se opustiti na odmoru ako brinete o tome kako vaše biljke napreduju kod kuće. Nema ništa gore od napuštanja procvjetale džungle i povratka na biljno groblje”, kaže Freddie Blackett, izvršni direktor hotela.

Hotel je radi selidbe napravio manju stanku i ponovno otvorio svoja vrata na novoj londonskoj adresi.

 

Foto: Patch Plants

Ovaj londonski hotel s pet zvjezdica + all inclusive pokrenut je 2019. kao sestrinska tvrtka internetske trgovine biljaka Patch. Iako nekima vrlo neobična, ideja hotela se pokazala genijalnom, jer su svi ‘kapaciteti’ bili vrlo brzo zauzeti.

Biljke se po svojim specifičnostima, smještaju u prostore koje u potpunosti odgovaraju njihovim potrebama i za njih se svakodnevno brinu botaničari tako da se biljke iz hotela vrate u još boljem stanju.

Foto: Patch Plants

Hotel može smjestiti one koji traže sunce poput kaktusa, pa sve do ljubitelja sjene, te će osigurati da lisnati stanovnici ostanu hidrirani i voljeni, dok vi uživate u bezbrižnom odmoru bez osjećaja krivnje. Kad se vratite s odmora, vaše će se biljke odjaviti u vrhunskom obliku.

Foto: Patch Plants

Nova lokacija hotela ima i proširenu ponudu – svojevrsne toplice za oporavak biljaka. Mnogi naime ne mogu otkriti zašto im bilje vene ili ne napreduje kako treba, pa u sklopu hotela postoji dio na kojem se biljke ‘liječe’. Vlasnici su potrebu za ovakvim tretmanom uočili tijekom vremena pa im je trebao i novi prostor.

Foto: Patch Plants

 

Komentari