IKEA povlači iz prodaje PATRULL zaštitne ogradice

IKEA poziva kupce koji imaju PATRULL zaštitnu ogradicu da ju odmah prestanu koristiti i da ju vrate u robnu kuću IKEA uz puni povrat novca.

IKEA je zaprimila izvješća kupaca prema kojima se PATRULL zaštitna ogradica neočekivano otvorila, a djeca su pala niz stepenice. Prilikom pojedinih nezgoda djeci je bila potrebna medicinska pomoć. Iako je proizvod zadovoljio sve važeće sigurnosne standarde, naknadno provedena istraga nezavisnog instituta pokazala je kako mehanizam za zaključavanje nije pouzdan i predstavlja rizik za malu djecu.

„IKEA ima nultu stopu tolerancije prema bilo kakvoj opasnosti za sigurnost djece. Ljudima želimo ponuditi sigurne i zdrave proizvode, a za nas su djeca najvažniji ljudi na svijetu. Uvijek kada postoje indikacije o sigurnosnim problemima s bilo kojim od naših proizvoda, djelujemo. Za nas je neprihvatljivo da za vrijeme igre postoji rizik od ozljede i zato radi mjera predostrožnosti povlačimo sve PATRULL zaštitne ogradice“, naglasila je Maria Thörn, menadžerica poslovnog odjela Dječja IKEA.

Švedska kuća želi spriječiti bilo kakav rizik za sigurnost djece i poziva sve kupce koji imaju ovaj proizvod da ga odmah prestanu koristiti i vrate u robnu kuću IKEA uz puni povrat novca.

PATRULL zaštitna ogradica, PATRULL KLÄMMA i PATRULL FAST prodavale su se na svim IKEA tržištima, a dokaz o kupnji (račun) nije potreban.

Komentari