UPOZNAJTE “MRAMORNI CVIJET”: Hrvatska opet ima najljepšu tapetu na svijetu

Dizajnerica Josipa Maras čije radove možete vidjeti i u projektima studija Mirjane Mikulec osvojila je po drugi puta nagradu Archiproducts Design Award Longlisted. Ovaj puta žiri je osvojila njezina tapeta ‘Mramorni cvijet”.

 

 


Naša dizajnerica Josipa Maras ne prestaje oduševljavati međunarodni žiri nagrade ‘Archiproducts Design Award’. U kategoriji Finishes prošle godine dodijelili su joj nagradu za najbolji dizajn tapete Maslinik, a ove godine za tapetu Mramorni cvijet. Ovakvu nagradu dobiti nije nimalo lako budući da su konkurenti poznati brandovi poput Poliforma i Minottija.

IMAMO NAJLJEPŠE TAPETE NA SVIJETU: veliki uspjeh naše dizajnerice Josipe Maras

PRIVATNI ARHIV STUDIJO WALLART

Dizajnerima, arhitektima i fotografima od kojih je uglavnom i sastavljen žiri najviše se svidjela prekrasna tapeta s cvjetnim uzorkom te su je proglasili najboljom na svijetu za 2022. godinu. A malo je nedostajalo da ju dizajnerica uopće ne pokaže javnosti…

PRIVATNI ARHIV STUDIJO WALLART

“Ova tapeta je stajala dobra dva tri mjeseca na desktopu jer nisam bila sigurna jel valja ili ne valja. Dugo sam je crtala, pa je iz poštovanja prema sebi stavim na web. Kao, možda se nekom svidi. Ali neću na Instagram, to puno ljudi gleda… I svidila se. Svidila se prvo Fendi, pa još nekima… I sad se sviđa i meni. A ima nekoliko dana mi javili iz Archiproduct Awards da se sviđa i njima”, u svom prepoznatljivom duhovitom tonu komentirala je svoju nagradu naša poznata dizajnerica čije se tapete nalaze u brojnim projektima uređenja interijera studija Mirjane Mikulec.

PRIVATNI ARHIV STUDIJO WALLART

Žiri se kod ocjenjivanja projekata ravna kriterijima poput koncepta, vrijednosti brenda, inovativnosti, estetike, semantike i funkcionalnosti proizvoda. Također, vodi se i time je li proizvod ‘green’, zatim ‘user-friendly’ te koja je njegova simboličnost kao i kakva je tehologija korištena u izradi.

Studijo Wallart u kojem nastaju prekrasne Josipine tapete u svega nekoliko godina se prometnuo u zanimljiv, poznat i cijenjen brand i izvan granica Hrvatske i regije. Zadnji veliki poduhvat je otvaranje tvornice za izradu tapeta.

PRIVATNI ARHIV STUDIJO WALLART

“Iza nas je možda najhrabrija i najnapornija godina do sada, puno se zora dočekalo u uredu i puno vikenda provelo radeći, ali treća smjena uvijek pobjeđuje  Za neke odluke trebalo je puno hrabrosti, a za neke događaje puno strpljenja i snage. Ovaj dio je Gogo (dizajneričin suprug, op.a), odradio. Ja samo crtam i maštam”, otkrila je dizajnerica u svojoj objavi na društvenim mrežama, zahvaljujući se svom Studijo timu kojeg smatra jednako zaslužnim za ovu nagradu.

Komentari