B&B ITALIA X STELLA MCCARTNEY: kultne Le Bambole u novom ruhu

B&B Italia, luksuzni talijanski brend namještaja u suradnji sa Stellom McCartney lansirao je capsule kolekciju Le Bambole na Art Baselu u Miami Beachu.

B&B Italia svoje je poznate Le Bambole lansirala još davne 1972. godine, a dizajnirao ih je Mario Bellini. Limitirana kolekcija obuhvaća fotelju Bambola i trosjed Granbambola koje krase motivi gljiva s potpisom poznate modne dizajnerice. “Fungi Forest” naziv je ručno izrađene ilustracije koja krasi ovogodišnju modnu kolekciju za proljeće i ljeto Stelle McCartney, a od sada i kultne Le Bambole.

Foto: B&B Italia

Inače, McCartney je jedan od lidera kada je riječ o održivoj modi. Britanska dizajnerica ranije ove godine na milanskom je sajmu predstavila goleme instalacije u obliku gljiva koje je nazvala “Future of Fashion”. McCartney je prva kreirala i proizvela high end torbu napravljenu kompletno od micelija gljive koji u modnim krugovima već sad slovi kao luksuzna i održiva alternativa pravoj koži.

KLASIK U NOVOM RUHU: domaća tvrtka Prostoria predstavila limitirano izdanje Polygona

Foto: B&B Italia

Le Bambole su prvi put predstavljene još prije više od pola stoljeća. Ovo je prvi dizajnerski izlet u kojem je klasik poznate talijanske kuće doživjeo makeover. Sada je Još udobnija, ali i proizvedena s posebnom pažnjom prema održivosti i odgovornom odabiru materijala. Upravo zajedničke vrijednosti koje uključuju ekološku osvještenost i odživost spojili su ove dvije kultne kuće, ističu u B&B Italia.

Foto: B&B Italia

Le Bambole su još koncem sedamdesetih dobile veliko priznanje i ovjenčane nagradom za izvrsnost u dizajnu Compasso d’Oro. Riječ je o ikoni koja osvaja svojim bezvremenskim, a istodobno vrlo suvremenim izgledom. Ono što ju izdvaja iz mase svakako je na prvu vidljiv nedostatak baze, odnosno postolja, ali i prirodnost samog oblika, udobnost, elastičnost i mekoća kojom odišu. Inače, jedina promjena koju su Le Bambole doživjele u svojih pedesetak godina je izmjena materijala od kojih je izrađena.

B&B Italia tako je zamijenila nekad metalno postolje i poliuretan recikliranim polietilenom pa se ovaj klasik moguće i reciklirati. Naravno, ako vam ikada ova ikona dosadi i baš je odlučite baciti u smeće.

 

 

Komentari