‘IT’ KOMAD KOJI ĆE PRIVLAČITI POGLEDE: naš poznati dizajnerski brend predstavio klub stolić Ruvo

Sviđa vam se trend crnih akcenata u prostoru u vidu manjih komada namještaja i detalja no htjeli biste nešto ipak drugačije? Nunc, naš poznati dizajnerski brend namještaja, ima super proizvod: klub stolić RUVO!

 

Kada se prije nepune tri godine predstavio javnosti, domaći brend NUNC oduševio je poklonike produkt dizajna. To je prepoznala i struka, te je brend iza kojega stoji poznati proizvođač namještaja, Ancona Grupa uz Đakova, dobio niz prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada.

Nakon barskog stolca COT, modularnih proizvoda police SFUMATO i stola ALA, stolice BOLTA, komode DUJA, red je došao i na klub stolić. Njegovo ime je RUVO i savšen je spoj originalnosti i jednostavnosti te ima prilično velike šanse postati još jedan NUNC bezvremenski klasik, a predstavljen je nedavno u Laubi, u sklopu izložbe apstraktnih umjetnosti Nesvrstani.

RUVO je nastavak kolekcije koji pod istim nazivom već ima barske i klasične stolice te naslonjač kojeg možete vidjeti na naslovnoj slici članka.

 

Foto: Nunc

Stolić odlikuje jednostavan dizajn koji nastavlja pratiti filozofiju brenda – spoj modernog i tradicionalnog, minimalističkog i prirodnog. NUNC inače okuplja hrvatske produkt dizajnere, mahom one iz mlađe generacije te one iz regije, a iza RUVA klub stolića stoji Vladimir Madunić.

Art direktor i kurator Nunca, Nikola Radeljković, ispričao nam je pozadinu njihovog najnovijeg proizvoda.

“Stolić je ustvari je produžetak Ruvo kolekcije u kojoj se koristi ista baza, noge, koja je jednostavna i logična, a opet nepredvidljiva, zbog čega je dobila jaki karakter koji ju ističe u odnosu na naše druge kolekcije, a i dalje je u duhu Nunc koncepta – suvremenog dizajna inspiriranog dosjetkama etnografskih proizvoda karakterističnih za Slavoniju. To je i razlika u odnosu na neke druge suvremene brendove namještaja jer je Nunc više zaigran. U svom dizajnu dozvoljava duhovitost, no ne u pretjeranoj dozi. Pročišćena forma koja ima twist srž je Ruvo kolekcije”, otkrio je Radeljković.


Foto: Nunc/Facebook

Stolić dolazi u tri dimenzije i može se koristiti u unutarnjim i vanjskim prostorima. Sve to čini ga komadom namještaja koji će se s lakoćom uklopiti u svaki prostor, a Radeljković ističe kako se Ruvo, Cot i Bolta kolekcije ustvari nastavljaju i nadograđuju jedna na drugu, stoga ljubitelji ovog brenda mogu opremiti prostor na način koji odiše ukusom i konzistentnošću.

 

 

Foto: Nunc

Markica Stanušić, direktor Ancona grupe, zadovoljan je smjerom u kojem se kreće Nunc:

Iznimno smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Gledajući u budućnost, imamo zaista velike planove, a već je sada puno proizvoda u fazi razvoja i s veseljem iščekujemo svako novo predstavljanje. Izložba Nesvrstani u Laubi jedno je takvo predstavljanje koje smo jedva dočekali kako bismo pokazali naš najnoviji dizajn, radi se o sjajnom događaju u koji se Nunc savršeno uklopio”.

Foto: Nunc

Ruvo stolić potražite u showroomu u Zagrebu, na adresi Ilica 168a te putem njihove web stranice kao i stranica na društvenim mrežama.

 

Foto: Nunc

 

Komentari