OBLIKOVANJE KERAMIKE: poznata kiparica održala popularne radionice u školi Mirjane Mikulec

Popularne radionice keramike pod vodstvom Tee Radić, akademske kiparice i keramičarke u prostoru Škole za dizajn Mirjane Mikulec već su postale tradicija! Nedavno su održane dvije radionice, pogledajte kako je bilo!

 


Zbog velikog interesa, radionice keramike pod vodstvom poznate splitske kiparice i keramičarke Tee Radić, koje se održavaju u prostoru škole za dizajn Mirjane Mikulec uvijek imaju i dodatne termine i nerijetko se na njima traži mjesto više. Tako je bilo i nedavno, kada su održane dvije radionice iz osnova keramike, koje su se popunile brzinom munje.

Foto: InDizajn

Radionica Osnove keramike svojevrsni je uvod je u tehniku pinchanja, odnosno “štipanja”.

Ovaj način oblikovanja predmeta vrijedan je aspekt rada s glinom i najizravnija je metoda za interakciju s medijem, oslanjajući se samo na svoje ruke“, ističe Tea Radić koja je pokrenula i svoj brend Terra Ceramica, inače dobro poznat i izvan granica Hrvatske.

 

Foto: InDizajn

Na radionici su polaznici svladavali osnove učeći na konkretnom primjeru: šalici ili posudici koju su sami izradili pod budnim Teinim okom, a nakon što radovi bili gotovi, odneseni su na sušenje, pečenje i glaziranje.

Zatim su napokon završili u rukama polaznika koji su ih ponjeli kući – sada mogu uživati u vlastoručno izrađenim predmetima koji imaju dekorativnu i praktičnu ulogu.

Foto: Marija Laća

 

Radionica je bila namijenjena svima, neovisno o stupnju predznanja iz keramike. Iskustvo i znanje te ljubav prema ovome materijalu Tea Radić vješto prenosi na sve, pa i one koji nemaju iskustva ili pak smatraju da nisu ‘umjetnički’ tipovi ili ‘ne znaju s rukama’.

Foto: Danijela Šola Kušec

Iskustva i povratne informacije polaznika dosadašnjih radionica keramike to potvrđuju. Stoga vam toplo preporučujemo da se okušate u zavodljivom svijetu keramike na jednoj od Teinih radionica koje će, nadamo se biti uskoro opet upriličene u školi za dizajn Mirjane Mikulec.

 

Komentari