Nastavak Croskillsa – edukacije domaćih radnika u energetski učinkovitoj gradnji

U Zagrebu i Čakovcu radnici učili graditi najmodernijim Wienerberger materijalima

Besplatne edukacije kojom domaći radnici uče vještine potrebne za kvalitetnu gradnju, energetsku obnovu i izgradnju niskoenergetskih zgrada u projektu Croskills održane su ovog vikenda u Zagrebu i Čakovcu. Polaznici su imali priliku zidati Porotherm opekom i Porotherm Dryfix ljepilom – materijalima i postupcima gradnje koji predstavljaju inovaciju u građevinarstvu.

‘Prvi put se susrećem s ovim načinom gradnje. Vezivanje ljepilom ide brže i jednostavnije. Mislim da će ova edukacija koristiti svakom radniku jer će se u budućnosti sve više susretati s niskoenergetskim načinom gradnje i modernim materijalima‘ kazao je polaznik edukacije Tomislav Lukić.

Praktični dio sastojao se od zidanja opeke, odnosno zida s prozorom. Prezentirano je postavljanje te objašnjena svrha i važnost postavljanja elemenata za prekidanje toplinskih mostova.

‘Croskills projektom želimo zadovoljiti potrebu tržišta za kvalitetnom i educiranom radnom snagom. Radnik koji prođe ovakvu edukaciju je konkurentan na tržištu, a samim time i njegova tvrtka‘ kazala je Ivana Banjad Pečur, koordinatorica projekta Croskills i profesorica na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Svaki radnik koji prođe edukaciju na najmodernijim materijalima za građenje, poput Wienerbergera koji je donator projekta, postat će dio registra kvalificiranih radnika u građevini.

Besplatne edukacije održavaju se u 12 trening centara u Hrvatskoj, a u lipnju su prema rasporedu: 2. i 3. u Puli, te 2., 3., 9. i 10. u Čakovcu. Više informacija možete saznati ovdje.

Komentari