S POTPISOM MARIJE ŠARAPOVE: slavna tenisačica predstavila svoju prvu liniju namještaja

Maria Šarapova, bivša ruska profesionalna tenisačica, novinarka i model pokazala je svoju ljubav prema arhitekturi i dizajnu interijera te u suradnji s poznatim brendom Rove Concepts lansirala svoju prvu liniju namještaja u

 

 

 

 

Ljubitelje tenisa razočarala je kada je prošle godine objavila kraj svoje karijere. No, svakako je obradovala ljubitelje interijera, arhitekture i općenito sve koji vole estetiku prostora. Ruskinja Marija Šarapova, nekoć najbolja tenisačica svijeta (pobjednica je pet Grand Slam turnira!) ovih je dana predstavila svijetu svoju prvu liniju namještaja i detalja za dom. U suradnji s poznatim brendom namještaja Rove Concepts Šarapova je kreirala komade nadahnute japanskom arhitekturom i minimalističkom estetikom te će oduševiti sve ljubitelje jednostavnosti, minimalizma ali i elegancije koja se također provlači njezinim proizvodima.

 

Foto: Rove Concepts

Ekskluzivna linija sastoji se od šest komada namještaja – sofe, tapecirane klupe, podne lampe, tepiha, klub i pomoćnog stolića izrađenih od prirodnih materijala poput drveta oraha i konoplje, a inspiracija Šarapovoj su bila putovanja i umjetnost, čiji je veliki poklonik.

Tekstil koji prekriva namještaj također je dizajnirala Šarapova, stvarajući predivan taupe smeđi baršun i elegantnu maslinasto zelenu boju koja pokriva središnji dio kolekcije, duboki kauč za sjedenje ‘ugrađen’ u drvo oraha.

Foto: Rove Concepts

Da je slavna tenisačica veliki esteta postalo je jasno kada je u nekoliko navrata medijima otvorila vrata svoga doma kojeg je uglavnom sama uređivala, stoga njezino opredjeljenje da dizajn postane njezina nova profesionalna okupacija i ne čudi.

Osim dizajnom, Maria Šarapova se nakon povlačenja iz svijeta tenisa bavi i daljnjim razvojem svoga brendom slatkiša ‘Sugarpova’ koju je osnovala 2013. godine.

Foto: Rove Concepts

Rove Concepts je inače kanadska tvrtka koja proizvodi namještaj surađujući s dizajnerima. Pokrenuta je 2011. godine, a osnovali su je Art Lee i Brendan Vurscough s idejom da ponudi moderni dizajnerski namještaj i učini ga dostupnima svima. Maria Sharapova prva je sportašica koja je surađivala s ovim brendom, ali su iza njega uspješnje suradnje s nekoliko specijaliziranih kanadskih brendova poput Laure Melling i Mosaic Home.

 

Komentari