STRUČNA PREDAVANJA NA SAJMU INDIZAJN: Stefano Boeri, AKSL arhitekti, beogradski OBE, 2A, Studio Abstracto i mnogi drugi

Ovogodišnje izdanje sajma InDizajn vraća popularna stručna predavanja pa će tako četvrti po redu Festival modernog doma donijeti i prave poslastice za stručnu javnost. Milanska arhitektonska superzvijezda Stefano Boeri svoj je dolazak već potvrdio, tu su i druga zvučna imena koja će začiniti ovu jesen.

Boeri će se na sajmu pozabaviti nikad aktualnijom temom održivosti u arhitekturi, a samo predavanje zasnivat će se na razvijanju novih modela održivog urbanizma te sinergiji prirode i urbanizma u vidu vertikalnih šuma i koncepta šumskog grada po kojima je milanski arhitekt i poznat.

Stefano Boeri

Predavanja će održati i Špela Leskovic iz poznatog dvojca koji djeluje pod nazivom AKSL arhitekti. Slovenci s adresom u Beču poznati po svom odvažnom i originalnom arhitektonskom potpisu koji krasi mnoge javne objekte u regiji predstavit će opus svojih radova.

Studio Abstracto i arhitekt Ivan Plemenčić predstavit će jedan od svojih posljednjih projekata u predavanju pod nazivom “Kućice za odmor u sklopu Plitvice Holiday Resorta”, dok će još jedan slovenski arhitektonski dvojac Gregorc&Vrhovec prisutne “provesti” kroz pregled svojih radova u predavanju naslovljenom “Prije – i poslije…”.

Na sajam stižu i arhitektice iz beogradskog studija OBE koji svoj jedinstveni pečat grade na konceptu storytellinga u dizajnu i arhitekturi, što, kako kažu, proizlazi iz uvjerenja da je svaki projekt drugačiji i poseban te zaslužuje pristup po mjeri svakog klijenta.

Ljubitelji dizajna namještaja doći na svoje slušajući predavanje renomiranog talijanskog studija Archirivolto. Osnovan prije više od 30 godina, ovaj studio vješto spaja ljubav prema arhitekturi i industrijskom dizajnu u jedinstvenu priču, a u fokusu im je dizajn sjedećeg namještaja. Posebnu pozornost ovaj studio pridaje originalnosti i individualnom pristupu svakom pojedinom projektu koju će nam predstaviti Cristian Gori.

Ljubitelje domaće arhitekture razveselit će i vijest da će predavanje na ovogodišnjem sajmu održati i Zoran Zidarić, “polovica” nagrađivanog hrvatskog arhitektonskog dvojca 2A koji potpisuje niz prepoznatljivih projekata diljem Lijepe naše, a koji svojom jedinstvenom estetikom i pristupom uvijek idu korak dalje.

Sudeći prema imenima, ove nas godine očekuje prava poslastica za sve ljubitelje arhitekture i dizajna.

Komentari