Zvijezda svjetske arhitekture Stefano Boeri stiže na naš InDizajn sajam

Četvrto izdanje InDizajn sajma, koji se održava od 26. do 29. rujna ugostit će Stefana Boerija, poznatog talijanskog arhitekta koji svijet oduševljava svojim radovima – stadionima, vilama, stambenim objektima…

 

 

Zvijezda svjetske arhitekture, talijanski arhitekt Stefano Boeri, ove jeseni stiže u Zagreb gdje će u sklopu sajma InDizajn održati zanimljivo predavanje na temu ‘Od vertikalne šume do šumskog grada: novi modeli održivog urbanizma’. Naime, ovogodišnje, četvrto izdanje sajma ‘InDizajn – Festival modernog doma’ održat će se od 26. do 29. rujna u Areni Zagreb te će ga i ove godine obilježiti stručna predavanja, zanimljivi paneli, brojne kreativne radionice i noviteti iz svijeta dizajna i interijera.

 

Foto: Paolo Rosselli

Sveučilišni profesor, autor stručnih knjiga i vlasnik arhitektonskog studija Stefano Boeri tijekom svoje bogate karijere je projektirao stadione, šoping centre, te neke od najljepših i najluksuznijih vila na svijetu no najveću je popularnost stekao projektom ‘Bosco verticale’ ili ‘Vertikalna šuma’ kojim u gradove i urbane sredine vraća zelenilo. Izvorni koncept, koji je Boeri kasnije u različitim varijantama primjenjivao i u drugim svojim projektima diljem svijeta, sastoji se od dva nebodera unutar kojih su smješteni luksuzni stanovi s pripadajućim terasama na kojima je zasađeno živo drveće. Radi se o otprilike 10 tisuća četvornih metara vegetacije.

 

Foto: Privatni arhiv

Svoje je djelovanje Boeri usmjerio na zaštitu i povećanje zelenih površina u gradu, stvaranje novih parkova i vrtova, pretvaranje gradskih krovova u travnjake i povrtnjake, zidova i urbanih barijera u zelene fasade, a urbanih praznina i dvorišta u zelene oaze. Danas, osim u Milanu, ima urede u Tirani i u Šangaju, a njegovo je predavanje na InDizajnu uvršteno u program stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.

 

Foto: Chris Barbalis / Unsplash.jpg

 

Doduše, Boeri nije jedino zvučno ime koje će gostovati na ovogodišnjem sajmu. Stižu i brojni drugi renomirani stručnjaci iz područja dizajna i arhitekture te više od 80 izlagača među kojima i Tech garden & Marastracije, Meblo trade s brandovima Kare, TED bad, Made in Italy, Calligaris, Aquaestil, Hora, Regeneracija, Dekoris (SLO), Inotherm, Sigma plus, Credo, Audio san, Elgrad i brojni stolari, Kalcer, Lestur, Galeković, Hespo, Lesnina, San Marco, Tece, Lokve, Knauf… na više od pet tisuća četvornih metara izložbenog prostora.

”Ove godine pripremamo već četvrto izdanje sajma i na to sam vrlo ponosna. Kao i na činjenicu da iz godine u godinu rastemo. I brojem izlagača i brojem posjetitelja, a posebno kvalitetom sadržaja. Stoga se posebno veselim ovogodišnjem izdanju i Boerijevom predavanju koje će, vjerujem, privući brojne domaće stručnjake i sve druge zaljubljenike u arhitekturu. No ništa manje važni nisu niti naši već višegodišnji izlagači koji sve svoje novitete mogu predstaviti upravo na jesen u Areni Zagreb“,  izjavila je organizatorica sajma Mirjana Mikulec.

Više informacija o programu i izlagačima moguće je pronaći na službenim stranicama InDizajn sajma.

 

Komentari