BROJIMO SITNO: sve je spremno za ovogodišnje izdanje sajma InDizajn

Samo jedan dan dijeli nas od početka sajma InDizajn – Festivala modernog doma, koji svoja vrata otvara sutra, 26. rujna u sportskoj dvorani Arena u Zagrebu. Kroz četiri dana održavanja sajma trendove u dizajnu i opremanju interijera predstavit će više od 80 domaćih i inozemnih izlagača kako bi posjetiteljima omogućili da na jednom mjestu nađu inspiraciju za uređenje doma

 

 

Četvrto izdanje sajma interijera i opreme za dom, InDizajn – Festival modernog doma svoja vrata otvara sutra, u četvrtak, 26. rujna u prostoru sportske dvorane Arena u Zagrebu i to točno u podne!

Najbolji domaći kreativci i produkt dizajneri, njih čak 16, predstavit će svoje proizvode u sklopu Bazara – najatraktivnijeg i ujedno najprometnijeg dijela programa Festivala modernog doma. Od otkačenih tapeta, slika, kućnih dekoracija, unikatnog posuđa,  pa sve do asortimana za kućne ljubimce i raznih rukotvorina.

 

Foto: InDizajn

Osim Bazara, posjetitelje očekuju i brojni drugi sadržaji. Naime, tijekom sajma održavat će se i zanimljive kreativne radionice by BAUHAUS na kojima će svi zainteresirani moći čuti različite ideje i savjete ili naučiti osnove nekih vještina kao što je izrada keramike pod vodstvom Tee Radić iz Terra Ceramice, upoznati se s izradom tapiserije uz Voonu, doznati sve o biljkama uz Dnevnu dozu biljaka ili pak uz Korneliju Benyovski Šoštarić, poznatu televizijsku vrtlaricu, naučiti izrađivati kokedame. Organizatori su mislili i na najmlađe, pa su tako za njih pripremljene i likovne radionice pod vodstvom studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.

 

Foto: Darko Mihalić

InDizajn sajam također podržava i mlade umjetnike pa će tako u sklopu sajma biti organizirana i Cash & Carry izložba by HEP na kojoj će biti predstavljeni radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti, a koje će svi zainteresirani moći kupiti na licu mjesta.

Osim inspirativnih rješenja interijera i dizajnerskog namještaja te raskošnih dekoracija, posjetitelje očekuje i bogat fond nagrada vrijedan više od 100 tisuća kuna, ali i odlični sajamski popusti. Dok roditelji razgledavaju sajam, mališani će se moći zabaviti u Dječjem kutku by KRAŠ.

Foto: Darko Mihalić

Ovogodišnji InDizajn sajam ima i humanitarnu notu. InDizajn tim na čelu s dizajnericom interijera Mirjanom Mikulec ove godine po prvi puta surađuje s  Udrugom žena Nismo Same – oboljelih i liječenih od raka. Tako će svi posjetitelji za vrijeme sajma moći posjetiti „Humanitarni buvljak s poznatima“ gdje su mnoge osobe iz hrvatskog javnog života izdvojile neke od svojih osobnih predmeta poput dizajnerskih haljina, torbica, autorskih knjiga, te mnogih drugih zanimljivih stvarčica, a cilj je prikupiti dodatni novac za projekt taksi prijevoza žena oboljelih od raka na kemoterapiju i s kemoterapije „Nisi sama – ideš s nama!“

 

Foto: Darko Mihalić

”Zaista mi je drago da rastemo iz godine u godinu, i po raznolikosti sadržaja za posjetitelje i po broju izlagača. Posjetitelje u Areni očekuje sve za opremanje doma: od dekoracija za dom i interijere do namještaja po mjeri te gotovih komada i to po sajamskim cijenama. Mislim da će svatko pronaći nešto za sebe”, istaknula je Mirjana Mikulec, organizatorica sajma.

 

Foto: Milano Città Stato

Ove godine poseban naglasak je stavljen na stručna predavanja, a jedno od najvećih iznenađenja ove godine je gostujuće stručno predavanje već spomenutog talijanskog arhitekta Stefana Boerija, jednog od zvučnijih imena arhitektonske scene, na temu “Od vertikalne šume do šumskog grada: novi modeli održivog urbanizma”. Osim slavnog Boerija, na sajmu će gostovati i niz drugih cijenjenih imena iz svijeta dizajna i arhitekture kao što su AKSL arhitekti, beogradski studio OBE te domaći 2A i Studio Abstracto koji će zainteresiranim kolegama predstaviti svoje recentne radove.

Više informacija o programu i izlagačima dostupno je na službenim stranicama InDizajn sajma.

Komentari