Mirjana Mikulec razveselila mališane u Udruzi za sindrom Down

Na samom kraju jedanaeste sezone In Dizajna, Mirjana Mikulec i njezin tim arhitekata udružili su snage s partnerima emisije i potpuno preuredili derutnu dvoranu udruge za sindrom Down, u Zagrebu.

Kako bi djeci koja svakodnevno dolaze u udrugu stvorili ugodan, višenamjenski prostor za vježbanje i igru, namještaj je izrađen po mjeri, zidovi su obnovljeni i obojani, a promijenjena je podna obloga u kombinaciji parketa i keramičkih pločica. Neki postojeći komadi namještaja su obnovljen, a veselu atmosferu nekad trošnog podrumskog prostora dale su intenzivne boje poput žute i plave.

Foto: Darko Mihalić

„Završno uređenje predstavljalo nam je velik problem, htjeli smo da prostor bude uređen i prilagođen korisnicima od najranije dobi pa do poznih godina, a znali smo da će Mirjana to napraviti savršeno! Neizmjerno smo sretni i zahvalni na pomoći da djeci osiguramo i uljepšamo njihov boravak u udruzi.“ – zaključila je predsjednica udruge Natalija Belošević.

Foto: Darko Mihalić

„Realizacija ovog projekta ne bi bila moguća bez velikodušne pomoći naših partnera. Hvala tvrtkama Elgrad, PPS Galeković, Petrokov, Chromos i Belinka koje su donirale materijale. Drago mi je da smo mališanima izmamili osmjeh na lica i nadam se da će uživati u novom prostoru.“ – istaknula je Mirjana kojoj ovo nije prvi humanitarni projekt u kojem sudjeluje. Ugledna dizajnerica interijera vodila je projekte uređenja prostorija SOS dječjeg sela Lekenik i nekolicine dječjih vrtića diljem Hrvatske.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Preuređenje prostorija Udruge pratite su i naše kamere, a kako je to izgledalo provjerite na linku!

Komentari