Ugledni profesor Anthony Rayworth održao predavanja polaznicima škole za dizajn Mirjane Mikulec

Britanski profesor dizajna i direktor National Design Academy u Londonu, Anthony Rayworth održao je online predavanja za buduće stiliste i dizajnere interijera u školi za dizajn Mirjana Mikulec. Ovo je početak suradnje s poznatim profesorom koji bi i idućoj generaciji, kada prilike to dopuste, kao gost predavač održavao predavanja uživo

 

 

 

Polaznici Škole za dizajn interijera Mirjane Mikulec bili su opet u prilici učiti od najboljih. Ovoga puta je to bio Britanac Anthony Rayworth, poznati predavač s 30-godišnjim iskustvom u obrazovanju na polju dizajna – kako interijera, tako i eksterijera. Oduševljena njegovim bogatim znanjem koje je iskusila tijekom studija dizajna na National Design Academy u Londonu, na kojem joj je bio mentor, dizajnerica Mirjana Mikulec pozvala je Raywortha i u svoju školu.

Rayworth je čest gostujući predavač te vanjski savjetnik brojnih umjetničkih škola i fakulteta za dizajn interijera i eksterijera diljem svijeta. Polaznici dvaju programa škole za dizajn Mirjana Mikulec – za stilista i za dizajnera interijera prisustvovali su njegovim online predavanjima koje je održao protekli vikend.

Foto: InDizajn

U prvom predavanju Rayworth je polaznicima govorio o osnovama unutarnjeg uređenja – od inspiracije, preko vrednovanja arhitektonskih elemenata u objektu koji se uređuje te određivanja stila, boja, tekstura i rasvjete pa sve do uključivanja dekorativnih detalja i umjetničkih djela u projekt uređenja interijera. Svi ovi elementi iznimno su bitni za sve koji se bave ili se planiraju baviti arhitekturom i dizajnom, pa su tako i polaznicima škole Mirjane Mikulec bili itekako dragocjeni.

Premda su mnoge od ovih segmenata svladali tijekom uvodnih predavanja u Školi, uvijek je drugačije i obogaćujuće iste teme čuti od drugih eksperata. Predavanja Anthonyja Raywortha bila su zanimljiva i zbog praktičnih primjera na projektima mnogih poznatih dizajnera današnjice.

Drugo predavanje nastojalo je polaznike upoznati s jednim također vrlo važnim dijelom dizajna interijera, a to je odnos dizajnera i klijenta tijekom procesa uređenja. Polaznici su mogli čuti kako se prezentirati klijentu, kako mu pomoći da prepozna što želi i da jasno iskomunicira svoje zahtjeve te kako uspješno surađivati tijekom procesa uređenja.

Foto: InDizajn

Rayworth je diplomirao dizajn na poznatom fakultetu Royal College of Art te filozofiju na Sveučilištu Staffordshire te se od tada bavi dizajnom i svime vezanim uz njega. Direktor je National Design Academy Nottingham te predsjednik i član mnogih relevantnih stručnih britanskih i međunarodnih udruga i žirija.

Između ostaloga, osnivač je i predsjednik Međunarodnog udruženja za dekorativne umjetnosti i dizajn (International Decorative Art and Design Association), član je Britanskog instituta za unutrašnji dizajn (British Institute od Interior Design) i Europske akademije za dizajn (European Academy of Design) te akreditirani predavač u The Arts Society.

Foto: National Design Academy

Kao neovisni nastavnik, predavao je i razvio nove kurikulume za tečajeve i škole dizajna na dodiplomskim i postdiplomskim nivoima, uz razvijanje programa managementa u dizajnu interijera. Trenutno paralelno sprema doktorsku disertaciju i razvija seriju predavanja i kratkih tečajeva koji će se održavati na lokacijama diljem Velike Britanije, a koji kombiniraju dizajn interijera i dizajn vrtova.

Foto: The Design Hub

Online predavanjima profesor Rayworth najavio je svoja predavanja uživo koje će, ako prilike dopuste, slušati iduće generacije polaznika u Školi za dizajn interijera Mirjana Mikulec.

Više o školi možete doznati  na www.skoladizajna.mirjanamikulec.com/.

Komentari