HODANJE MEĐU OBLACIMA: otvorena je spektakularna Nebeska šetnica iznad ponora na Biokovu

Biokovo je postalo bogatije za jednu nesvakidašnju atrakciju koju svakako morate posjetiti! Riječ je o Nebeskoj šetnici, jedinstvenom vidikovcu sa staklenom plohom za hodanje, koja se nalazi na strmoj litici u predjelu Ravna vlaška

 

 

 

Na predjelu Parka prirode Biokovo, Ravna Vlaška, danas je svečano otvorena nesvakidašnja šetnica, koja već na prvi pogled oduzima dah i poziva na avanturu. Skywalk Biokovo ili Nebeska šetnica jedinstven je projekt ne samo za ovaj Park prirode, nego i cijelu Hrvatsku te regiju, a takvim ga prije svega čini njegov oblik potkove i pozicija koja izlazi preko ruba strme litice.

Tako će svi oni koji se odluče na šetnju polukružnom stazom s prozirnim staklenim dnom i ogradom, doista biti u prilici iskušati granice svoje odvažnosti. Šetnica s efektom “hodanja po oblacima”, na nadmorskoj visini od 1228 metara će nesumnjivo biti velika atrakcija za goste, ali i sve željne avanture i novih iskustava.

Pored toga, sam pogled s lokacije šetnice, dok još niste stupili na “potkovu” impresivan je jer se vidi dobar dio Biokova, Makarska rivijera i otoci. Već od sutra, 2. srpnja, možete sve to iskusiti, jer šetnica postaje otvorena za javnost.

Foto: PP Biokovo /Plamenko Cvitić

Vidikovac se nalazi neposredno uz info – centar, na 13. kilometru biokovske ceste, koja vodi od ulazne recepcije Parka. U sklopu vidikovca izgrađen je i geološki stup – trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena.

 

Foto: PP Biokovo /Plamenko Cvitić

Uređenje vidikovca Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo dio je projekta ‘Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo’, koji se financirao iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovo je financijski najveći i najzahtjevniji projekt u povijesti Parka prirode Biokovo te njegova ukupna vrijednost iznosi približno 31 milijun kuna.

Foto: PP Biokovo /Plamenko Cvitić

Upravo je izgradnja vidikovca sa staklenom plohom bila najupečatljiviji i najsloženiji dio ovog projekta. U njegovu se pak izgradnju i rekonstrukciju postojećeg vidikovca uložilo oko osam milijuna kuna.

 

Komentari