Bottega Veneta izbacila svoju prvu kolekciju stvari za dom

Bottega Veneta predstavlja opsežnu kolekciju za dom – od personaliziranih igraćih karata i setova za backgammon do besprijekorne kožne galanterije, uključujući uzice za pse.

 

 


Svi koji prate modni dizajn jako dobro poznaju modnu kuću Bottega Venetu koju krase luksuzni odjevni predmeti upečatljivog dizajna. Njihove torbe najpoželjnije su na modnoj sceni, a to bi lako mogli postati i neki od komada za dom koje je ovaj talijanski brend nedavno predstavio javnosti.

Vunena deka / Foto: Bottega Veneta

Bottega Veneta do sada je imala poneki praktični komad za dom poput dekica i ručnika, a sada je i službeno pokrenula svoj prvi ‘ozbiljniji’ pohod na tržište proizvoda za dom. I oni svi odreda, baš kao i odjevni predmeti, odišu kvalitetom i luksuzom kao i činjenicom da su svi materijali potiču iz Italije.

Foto: Bottega Veneta

Kolekcija koju je predstavio kreativni direktor Matthieu Blazy obuhvaća širok izbor od čak 80 artikala. Tako u njihovoj ponudi možete naći ukrasne jastuke, deke, drvene društvene igre poput domino kocki, kožne galanterije (pladnjevi za banane, zdjele, jastučići, kutije za odlaganje), unikatne keramike i stvari poput košara za papir i rublje.

Ukratko: kolekcija Bottega Venete ima za svakoga ponešto.

Kožni jastučići / Foto: Bottega Veneta
Foto: Bottega Veneta

Ostala kožna roba iz kolekcije uključuje Intreccio Nappa figurice životinja – zeca, zmije, dinosaura i magarca, koje dolaze na visokom drvenom stalku – kao i Intreccio pribor za kućne ljubimce (ogrlice i povodci).

Foto: Bottega Veneta

Figurice i pribor za kućne ljubimce, kao i dio preostale kolekcije poseban je i zbog tehnike kojom je izrađen. Riječ je o tzv. intrecciato tehnici po kojoj je Bottega Veneta i poznata – pletenoj koži.

Foto: Bottega Veneta

Pored kože, u novoj kolekciji korištena je vuna, najčešće na prekrivačima, dekama i ukrasnim jastucima s detaljima od teleće kože. Cijene su, kao što je i bilo očekivano za ovaj modni brend, očekivano visoke i kreću se od 350 eura pa do čak 6900 eura.

Foto: Bottega Veneta

 

Komentari