Pantone predstavio boju godine za 2019.

Glasoviti Pantone, koji već godinama krajem prosinca najavljuje koja će boja vladati u narednoj godini, odredio je nijansu koja će obilježiti 2019. Riječ je o intenzivnoj, ali nježnoj i smirujućoj nijansi naziva Living Coral.

Nakon Ultraviolet, intenzivne ljubičaste koju je Pantone predstavio kao boju za 2018. ili nježnih Rose Quartz i Serenity dvije godine ranije, Living Coral pravo je osvježenje. U doslovnom smislu riječi.

Kako objašnjavaju iz instituta, odabir ove tople i živahne nijanse nipošto nije slučajan. Zapravo, riječ je o reakciji na agresiju digitalnih tehnologija i društvenih medija koji sve više zadiru u svaki aspekt naših života.  Tražeći u svakodnevici autentična i poticajna iskustva koja omogućuju povezanost, intimnost i okretanje prirodi, ova se boja postavila kao savršen odabir. Društvena i živahna, zanimljiva priroda nijanse 16-1546 Living Coral potiče blagotvorno djelovanje. Istovremeno, ona simbolizira našu urođenu potrebu za optimizmom i radošću. Living Coral zapravo, tvrde iz Pantonea, utjelovljuje našu želju za razigranim izrazom.

Asocirajući na toplije krajeve, ova nas nijansa mami na putovanja, što, kažu stručnjaci iz ovog instituta, također nije slučajno. To najbolji način za bijeg od suvremenog načina života jer nam omogućuje stvarnu interakciju, kontakt s ljudima i povezivanje.

Pantone living coral

Inače, iza proglašenja boje za sljedeću godinu stoji puno truda i rada. Pantoneovi stručnjaci provedu čitavu godinu u razgovoru s ljudima, proučavaju društva i kulture, putuju svijetom i razmatraju sve aspekte umjetnosti, od filma do slikarstva. Tek krajem godine slijedi proglašenje one nijanse koja najbolje opisuje trenutni duh društva i vremena pred nama.

Reakcije diljem svijeta na ovu boju zasad su mahom pozitivne. Hoće li doista i zaživjeti, tek nam preostaje vidjeti u mjesecima koji dolaze.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli PANTONE (@pantone)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli PANTONE (@pantone)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Анастасия (@blueprint.studio)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Xception-The design studio (@xceptionthedesignstudio)

Komentari