LEGO KOCKE ZA ODRASLE “GRADITELJE”: ikone pop kulture kao umjetničke slike

LEGO je obilježio djetinjstvo mnogih, a sada bi vrlo lako mogao steći i vojsku odraslih obožavatelja. Danski kreativni laboratorij najpoznatijih kocki za slaganje na svijetu predstavio je Art Building Sets, iz kojih nastaju 2D posteri s popularnim motivima i likovima pop kulture

 

 

LEGO je krenuo u neku novu priču, naravno, ne zapostavljajući ni onu staru. Sve je započelo kockama za djecu, a nastavilo se kolekcijom namijenjenoj odraslima – Aston Martin i Batmobile iz 1989. od LEGO kockica.

Najnovija kolekcija za odrasle su kultna umjetnička djela i likovi koji su dio pop kulture. LEGO linija Art Building Sets donosi četiri kompleta u kojima su, pored crnog platna i malene pločice i LEGO kocke od kojih slažete motiv koji ste odabrali.

OTVOREN JE HOUSE OF DOTS: san svakog zaljubljenika u Lego kockice

Foto: LEGO

U ponudi je Marilyn Monroe, djelo oca pop arta Andyja Warhola iz 1967., pop sastav The Beatles (sva četiri člana zasebno), Iron Man ili Star Wars s Darth Vaderom ili Kylo Renom. Od njih se slažu atraktivni 2D posteri, a cijena kompleta je 114,00 funti (oko 940 kuna).

Foto: LEGO

No, u slaganju možete biti kreativni te pločice i kockice, kojih u setu dolazi oko 3000, složiti kako vam se sviđa ili u više kolorističkih varijanti te tako imati svoje LEGO umjetničko djelo koje ćete objesiti na zid ili nasloniti na komodu ili policu.

Posebnost ovoga seta jest što uz njega dolazi i zvučni zapis koji će vas opustiti dok ih sastavljate.  Naravno, za svaku kolekciju namijenjen je drugačiji zvučni zapis, usklađen s “temom”, kako bi doživljaj bio potpun.

Foto: LEGO

Narudžbe kolekcije Art Building Sets bit će moguće od početka rujna.

Foto: LEGO

 

Komentari