KORONA KABINA: u Međimurju proizvedene kućice za prevenciju i zaštitu od širenja virusa

Međimurska tvrtka Tehnix ponudila je efikasno rješenje za odgovoran život u doba korona virusa. Riječ je o specijalnoj mobilnoj kućici za karantenu, ali i kontrolu i privremenu izolaciju osoba sa simptomima virusa

 

 

Proizvodnja u pogonu tvrtke Tehnix u Donjem Kraljevcu u Međimurju nije stala. Pored eko kontejnera za recikliranje, koji su jedna od glavnih djelatnosti tvrtke, radnici proizvode i sasvim posebne kontejnere, kao odgovor na aktualnu situaciju u svijetu, pogođenom pandemijom korona virusa.

Riječ je o specijalnim mobilnim kućicama, namijenjenima osobama koje trebaju biti u karanteni, ali i za sve one koji trebaju privremeno biti u izolaciji jer imaju simptome korona virusa.

 

Foto: Tehnix

Mobilna korona kabina plod je inovativnog tima ove međimurske tvrtke, rađena prvenstveno za njihove radnike koji voze proizvode u inozemstvo. Ovakve kabine im služe da u njima borave kada se odmaraju do nove vožnje i da tako poštuju pravila karantene, štiteći tako sebe, ali i druge.

“To je prevencija za njih i ljude oko njih. Kabina je za zdrave, da izbjegnu bolesne, ali i za bolesne, da ne zaraze zdrave. Nakon vožnje vozači auto predaju na dezinfekciju, a za to vrijeme borave u sterilnoj korona kabini i dobivaju hranu kroz mali otvor na kabini, bez kontakta s ljudima. A kada se kabina napusti, ona opet bude podvrgnuta sterilizaciji”, objašnjavaju u Tehnixu te dodaju da im narudžbe za kabinom stižu sa svih strana svijeta.

Kabina je površine 19,5 četvornih metara (dužine 6,5 metra te širine i visine 3 metra), a može primiti četiri osobe kojima se nudi ležaj, zajednička kupaonica i kuhinja. Kako je u kabini ugrađeno grijanje i ventilacija, pogodna je za duži boravak.

Komentari